Travel

Wednesday, November 25, 2009

ALZA - Kereta Juga MPV




23 Nov 2009 bersamaan dengan hari Isnin secara rasminya Perodua melancarkan model terbaru – ALZA.

Hari Selasa pagi, baru ada ALZA kat Show-Off Arena Perodua HQ. Ada 2 ALZA yang di’show’ kan.

Warna purple dan warna putih ( white ivory ). Ini la 1st time mama tengok dari dekat ALZA ni. Biasanya mama nampak dari jauh jerk at Test Track.



Pada pendapat mama, ALZA sangat comel. Tak leh bandingkan dengan Exora tau Grand Livina..sebab lain ‘level’.

Dari segi body design, nampak macam Jazz. Dalam dia plak, Bahagian depan (pemandu) luas. Dashbord pun cantik. Tempat duduk belakang pun OK..tempat sandar boleh adjust.

Bahagian paling belakang pun bila masuk kaki boleh gerak2 depan belakang..x der la tak leh gerak langsung. Tapi itu untuk orang yang size cam mama la..Kalau kanak2 lagi la takder masalah.


Tapi tempat beg memang kecik la..mana2 MPV tempat beg memang kecik..hehe

Overall pendapat mama, ALZA nih lebih kepada kereta, tapi boleh dijadikan MPV.

Maklumat lanjut boleh layari www.perodua.com.my






3 comments:

  1. wah aku rasa padan je ngan ko zalina...comey jee aku nengok...hehehehehe tak nak rembat ke satu yang warna purple tu...santek siot ko...

    ReplyDelete
  2. wah wah promote baekkkkk punyerr.. berapa komisenn nih? ekekeekkeek. tapi Alza memang compact la... huhuhuh. Zalie aku tengok nko ni entry baru sokmo back dated.. lain kali sebelum submit apa kate ko cek dulu entry date tu.. kalau tak walopon baru publish dlm list aku nuuu dok bawahhhhh.. tetengok dah '1 week ago' padahal aku tengok baru update...huhuhuh. check it out yekk!

    ReplyDelete
  3. noor,
    kalau aku x der keta memang aku dah rembat dah..apa kata ko rembat satu..hehhe

    Izan,
    komisen takdak..tapi tempias bonus tu..insyaAllah..hehhe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget