Travel

Monday, February 17, 2014

Mama tak pening lagi...

(Tajuk poyo... Ekekkeke.. Pening la sangat kannn..)

Time balik kerja je mesti pening fikir nak masak ke nak beli.. Kalau decide nak masak, nak masak apa? Kalau nak beli makanan siap, nak beli apa? Banyak sangat persoalan. 

Alhamdulillah, dengan ada nya group wassap geng2 felda/sek menengah, depa bagi idea business untuk kawan Mama - business mangkuk tingkat. Dan customernya adalah Mama. Hehehe..

So, hari bekerja Mama tak pening lagi pikir pasal dinner. Masa pun tak 'down time'. Takde dah nak menyinggah mana-mana kedai on the way balik. Boleh amik anak-anak tepat koi 7, kalau lambat pun sebab melayan kerja-kerja opis. 

Balik rumah, masak nasik je. Lepas tu sempat berjemaah bersama anak-anak & dapat luangkan masa tengok bacaan al-Quran & muqaddam anak-anak.

Buat masa ni itu sudah cukup baik bagi Mama. Selain dapat membantu kawan Mama cari duit poket. Masakan Untie Rozie setakat ini, menepati selera dan kalau ada yang tak best, Mama akan discuss untuk improvement.

Untie Rozie juga pandai buat kueh peneram. Anak-anak Mama memang suka. Kalau berminat untuk langgan mangkuk tingkat (RM6 1 lauk 1 sayur) atau order kueh peneram (RM3- 24pcs) boleh contact Rozie - 019 297 7467
Tapi self-pickup la yer..






5 comments:

  1. Kuih peneram mcm sedappp!! Lauk2 pun...tapi jauhhhh...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peneram tu sekejap jer licin..peberet bdak-bdak tuuuu

      Delete
  2. Kuih peneram mcm sedappp!! Lauk2 pun...tapi jauhhhh...huhu

    ReplyDelete
  3. Fuh terbaek. Kalau umah aku dekat pun nak menempel ordee gak ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..senang weeiii...balik banyak masa bleh layan anak2.

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget