Travel

Saturday, February 23, 2013

Kursus Menjahit Manik ~ Seronok!!

Hari ni Mama join Kursus Menjahit manik anjuran KPM Biro HAWA dengan kerjasama Kolej Komuniti Hulu Selangor. Bayar RM20 jer, tak payah bawak apa2. Semua organizer sediakan siap makan sekali. Kursus bermula 8 pagi hingga 5 petang. Tapi tak sampai 5 petang pun sebab mak-mak orang ni semua pakat nak balik cepat. Huhuhu..

Peralatan semua disediakan dari jarum, kain, manik, benang & nota.
Hari ini belajar mengenal jenis-jenis manik & cara-cara menjahit manik asas.

Memang Mama rasa seronok belajar menjahit manik ni, rasa stress release pun ada ( stress la sangattt!!! Hahaha ). Tapi bila dah sampai ke jahitan 7-8 tu dah penat la plak. Hehhehe.

Kursus ke-2 akan diadakan lagi pada minggu depan. Belajar jahit corak bunga-bunga pulak. Hari ni punya jahitan kena siapkan lah yer!

Terima kasih kepada Puan Hani & Puan Zu. Tenaga pengajar pada hari ini.
Lupa plak nak amik gambar dengan diorang. Minggu depan jangan lupa!

Kat bawah ni gambar antara jenis-jenis manik & nama jahitan yang telah Mama jahit hari ini.











5 comments:

  1. Perghhh pantas update. Byk dah ilmu nak bawak hijrah ninhew hew hew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog di hujung jari hokeyyy!! Hehehe
      Sediakan payung sebelum hujan.. Kononnya lah!

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. aku sempat belajar satu hari jer... dah pandai nnt jahit baju aku dulu yer... hehehehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...salam perkenalan...jemput singgah ke blog saya ye.. :)

    http://vitaminn4u.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget