Travel

Sunday, January 31, 2010

Restoran Terapung, HM Sri Bagan, Bagan Lalang

1st time dengar pasal Bagan Lalang, boss kat opis yg bagitau..ikan bakar murah katanya. Masa tuh memang tak terimagine pun Bagan Lalang ni kat mana. Perasaan nak pegi pun takder. Pastu kawan mama, untie Izan letak dalam blog pasal makan seafood kat Bagan Lalang. Terliur plak tengok seafood tuh..kihkihkih! Mula2 plan dengan untie Noora nak gi sesama, tapi malangnya jadual x sama. Maka Ambry's family pegi sabtu 290110. Bertolak dari umah koi 4.30 lebih kurang..sampai Bagan Lalang dekat koi 6.30 pm..uiii..2 jam jugak tu...ehehheh

Dalam perjalanan ke Bagan Lalang, puteri2 Mama tido la keta..elok plak tido rapat2 cam nih..biasanya bergaduh ajer..hehhe


Papa order nasi lemak. Kalau seafood restaurant mesti ada menu nasi lemak. kenapa ek? Dapat kerepek ubi sebagai pembuka selera.

Aisya & Amna posing peluk2 tu..hahaha


Amna bergambar kat 'anjung'. Tangan wat pis, muka garang gila!

Papa jumpa kawan forum Fomec. Sembang pasal keeeeettaaaaaa jer.

Kepah masak Serai ( RM13.75)
Aisya ngan Amna suka benor Kepah ni..sampai Papa tak dapat makan la..hihihi


Pepahat masak Cili ( RM9.00 )
Dalam review2 yang Mama baca, ramai yg suggest pepahat masak cili ni. Bagi Mama, kalau masak cili kering lagi best kut.

Udang Butter ( RM32.00 )
Lauk paling mahal ari ni..6 ekor udang jer, tapi BESOR udangnya!!
Tapi masak butternya tak seperti yang Mama bayangkan. ekekke
Makanan lain yang diorder tapi terlupa nak snap gambar sebab sampai lambat.
Otak2 ( 6 pcs - RM 3.60 )
Pari Bakar ( RM6.00 )
Cencaru Bakar ( RM4.00)
Otak2 2 pcs & Cencaru bakar tapau bawak balik. Tak larat nak abiskan dah. almaklum la, makan 2 org jer..order macam nak makan 6 orang..ekekke..
Kalau ikutkan hati nak order ketam, sotong, ikan kerapu, ikan siakap..hehheh
Mama yang order air kelapa, tapi Aisya & Amna yang lelebih minum lak..heheh

Kelapa Muda (RM4), Laici (RM1.10) & Lobak Susu (RM2.40)


Pemandangan matahari terbenam.

Perahu2 nelayan di sebelah restoran.

Pemandangan Sepang Gold Cost.

Matahari terbenam, diselaputi awan.

Trip pertama Aimy ke tepi laut :)

Restoran HM Sri Bagan 03-31412895 [Thank you pada yang bagi nombor telefon ni :) ]

10 comments:

  1. alamak! zali dah wat entry pasal bagan lalang le. ciknoora belum lagi, walhal dah p berminggu minggu dulu. ekeke..anyway, pepahat tu nampak cam best. tak best ke? ekekke.. bagus la, kol 6pm sampai, org tak berapa ramai. dpt dok kat pelantar lagi tu!!! time we all hari tu, mmg raaaamai sgt org!

    ReplyDelete
  2. ngehehheh..semangat berkobar gitu..selagi x masukkan lam blog..tak senang hati dibuatnya.
    Pepahat tuh memang best, tapi tak sepedas yg dibayangkan..ekekek
    next time kalau gi lagi kena gi awal2 la...:)

    ReplyDelete
  3. wah dapnye makan seafood....best tak tempatnye...next time nak gie gak lah....apa makanan yg sedap lg zalina..leh try gak nie lau nak makan seafood je kenalah tunggu balik muar...baru dapat makan...

    ReplyDelete
  4. perrghh..! Memang cantekk permandangan senja dia siott!!! Tau tak perr.. orderrr cam nak makan sekampung mana nak abes! ha ha. Pepahat yg kitaorg order tak le kaler merah tapi kering skett.. tapi nampak menarik gak pepahat kaler merah tuh! huhu

    ReplyDelete
  5. Noor, semua sedap kut..ehehe..pegi jgn tak pegi. Next trip nak gi JERAM, Kuala Selangor plak.

    Izan, hahahh..tu lerr..itu pun sib baik sedor diri gak tu..ikut napsu ..lesu nak ngabeskan..hehe

    ReplyDelete
  6. Anonymous12:04 PM

    salam pn zalina..

    saya nak propose i plan education+medica card dan saving utk anak2..saving sebanyak rm 100 sebulan dgn jumlah aset medic rm 500k hingga umur anak 25 tahun.mungkin boleh kita buat temujanji bersama husband u sekali.tq..zaki takaful prudential 0136776213

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:13 PM

    apsal tak ajak amin's family skali...huhuhuhuuu
    ~ucu~

    ReplyDelete
  8. Len kali kita pegi yer ucu :)

    ReplyDelete
  9. heheh boleh bgtau cmner nak ke sana x tq :)

    ReplyDelete
  10. Cherrie Pie Sweety..cara nak pegi tu..mula2 pegi ke arah Sepang F1..pas tuh menghala ke Sepang Gold Cost :)
    Memang rasa jauh kalau tak pernah pegi..sebab lalu area kampung.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

Share it