Travel

Friday, October 19, 2012

Happy 10th Anniversary : Journey is begin ....

Akhirnya, sampai juga ke hari yang ditunggu-tunggu. Berbulan tau Mama nak prepare trip ke Jepun sempena sambutan Ulang Tahun ke - 10 perkahwinan Mama & Papa ni :)

Dari tragedi TERBELI tiket, memplanning tour route, menyurvey hotel paling murah, transport mana lagi murah.. Naik train ke.. sewa kereta ke.. sampai restoran mana nak makan pun Mama survey tau! Seb baik ada pakcik Google. Huhuhu..

OK lah.. Lebih kurang cenggini la milestone (bleh ke guna term ni? Belasah je lah.. Heheh) persediaan Mama sebelum sampainya departure date:


12th June 2012 : Beli tiket Air AsiaX - 2 dewasa, 3 kanak-kanak, 1 infant. (kanak-kanak sama harga je ngan tiket dewasa)

15th June 2012 : Beli tiket Makwan

18th June 2012 : Booking Southern Village Hotel kat Hikone, Shiga. (Yen7000, bilik Japanese style)

27th June 2012 : Booking Palm & Fountain Terrace Hotel kat Tokyo (Yen19000, 'Enjoy Five Room')

2nd July 2012 : Booking Nikko Hotel kat Kansai Airport (Yen15795, Triple Room)

Booking hotel ni kalau awal-awal memang berbaloi. Sebab hotel biasanya ada harga promo utk yang booking awal 60 hari dan sebagainya. Kalau dah dekat-dekat memang tak dapat la harga cam tu. Kalau hotel area Tokyo Disneyland tu lagi la.. Sebulan lebih lagi nak pegi Mama nak tambah 1 hari lagi.. Dah fully booked!!

Flight 19hb October 2012 @ 01.00 am.
19hb October tarikh Ulangtahun perkahwinan Mama dan Papa. Semoga Mama & Papa akan terus kekal sehingga ke akhir hayat. Amiinnn..

8 comments:

  1. enjoy your trip and selamat hari ulang tahun perkhawinan yang ke 10

    ReplyDelete
  2. hepi jugsk.semoga u olls kekal sampai bila2

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Kia, guna je duit bonus tu..pejam mata...hahhahha

      Delete
  4. makcik..bila nak sambung citer g jepun ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kristi, abis dah..akhirnya berjaya ..hahhaha

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget