Travel

Monday, June 19, 2006


My New Baby -Amyra Nur Amna-

13 June 2006-4:06 ptg-Selasa
Wad 5A katil 3-Hospital Selayang
3.41kg-normal

9:30pagi-doktor check bawah, katanya dah bukak 1 cm. Doktor induce ubat.
terus sakit...x der 10 minit skali, 5 minit sekali dah...x sampai seminit sakit datang...
aku duk baring mengiring kiri kanan, duduk...segalanya x kena lah! perut lapo, tapi
sakit melebihi lapo, aku dpt makan 2 nasik jer.
12:30tghari-aku panggil nurse, bagitau x tahan rasa sakit dah...nurse check, katanya baru bukak 4, itu un ketat katanya.
Nasib baik ada abang tolong urut2 belakang. dalam koi 3 ptg aku rasa macam ada benda berbunyi "POP!" ketuban pecah ker?
Tanya abang, tak dengar katanya...x rasa pun ader air keluar.
3:30ptg- Doktor datang buat rutin check, dia kata "Bagus, dah bukak 5, ketuban pun dah pecah...bagus...bleh pegi wad bersalin".
Nurse cucuk ubat berak, pas tuh naik kusi tolak pi wad bersalin. Tapi bilik yg kosong x dicuci lagi...tunggu la
aku kat tepi bilik sementara depa cuci...masa tu sakitnya, tak tahan2 .aku nak meneran jer...
Bila dah baring, aku rasa nak angkat kaki nak teran jer...tapi nurse kata jgn lagi kak....dia x bersiap lagi...hampess tul...akukata x tahan dahh...Dia check, kata dah full bukak, dia laung panggil kawan dia...takkan dia nak sambut sorang kan..bila kawan dia datang, aku angkat kaki, teran terus kluar......alhamdulillahhhhh.....baby girl.
pas kerat tali pusat, nurse letak baby atas badan...idung & mulut macam aku...hehheh..

1 comment:

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget