Travel

Wednesday, June 05, 2013

Laa... Percuma ke pasang Astro Beyond?

Hari ni ada kontraktor datang pasang Astro di rumah sewa. Papa bawak piring & decoder dari Bukit Beruntung. Hari Isnin sampai Pekan, Papa cari kedai letrik. Nak tanya pasal kontraktor yang pasangkan Astro. Dapat no tepon, kalau ikutkan nak hari ni juga. Tapi kontraktor tak available ,esok petang baru boleh. Tapi bila sampai selasa petang kontraktor postpone esok plak.

Pagi rabu ( hari ni ler ) kontraktor sampai koi 9.30am. Awal la dari waktu appoinmentnya koi 10.30am. Bila dah tunjuk piring & kat mana tv. Kontraktor pun buat kerja pemasangan. Sambil tu Mama mandikan Ali. Lepas Ali siap mandi dan pakai baju. Astro pun siap pasang. Charge RM80. Risau gak kalau lebih dari tu, sebab Mama ada RM100 je.

Kontraktor tu bagitau, kalau nak install Astro Beyond, call je Astro. Tapi kena call awalnya, nanti Astro akan arrangekan kontraktor for FREE! Alamak.. Rugi RM80 Mama.. Huhuhu



2 comments:

  1. Haiyahhh.. manyak rugi. aku pun baru upgradekan ke BYond account astro kat kampung. FREE installation maaa.. monthly fee Rm20 pun waive first month. pastu sbb ada ada TERlebih bayar.. so cuti bayar bill astro sampai hujung tahunn hehehehhe

    ReplyDelete
  2. Kalau baru install tu aku tau la.. Ni sebab pindah.. Ingatkan kalau pindah not Astro responsible anymoreeee.. Ehehehhw

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget