Travel

Sunday, October 07, 2012

Baby Photoshoot : Ayraa : 2 Months

Hari ini buat pertama kalinya mengambil gambar baby orang lain secara serius. Selalunya amik gambar baby sendiri je kan. Tak boleh la amik pakai belasah jer, kena ambil gambar yang berkualiti mengikut masa yang Mama tentukan. Maksimum 2 jam. Hari ni dah la pertama kali, ambil gambar 2 orang baby plak tuh...Huhuhu
 
Seawal 9.30 pagi (awal ke?) Mama & Untie Nozie bertolak ke rumah Untie Azzah di Rawang. Lebih kurang pukul 10.00 kami sampai.
Sampai je Mama terus set-up 'studio' untuk sessi photoshoot hari ni. Prop tak banyak lagi, Mama cuma ada headband utk baby girl, 3 helai blanket (hijau, biru & merah) & baby cocoon. Mama dah plan nak beli beberapa prop lain untuk photoshoot seterusnya. InsyaAllah.
 
Entry kali ini Mama nak cerita pasal baby Ayraa.
 
Nur Ayraa Ayesha : 2 Bulan
 
Baby Ayraa pandai posing! tengok jer camera dengan mata bulatnya...seronok Mama ambil gambar baby Ayraa ni. Baju yang Untie Nozie pakaikan pun match plak dengan headband yang Mama bawa. Almaklum la baby girl kan..mesti lah pink!!
 
Sepanjang photoshoot memang tak dengar pun baby Ayraa menangis..memang takde pun gambar menangis..nak tunggu tidur pun macam lambatnya nak tidur. Huhuhu
Pagi sebelum photoshoot, Ayraa telah mencakar mukanya..tu yang ada calar kat tepi mata tu. Takper, ada calar pun comel!
 
Jom layan gambar :)
 






5 comments:

  1. first class ko na... klu pic anak aku leh amik tak???? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ! :)
      Boleh..tapi tol & minyak kena charge la...hehhehe

      Delete
    2. boleh.. boleh... bukan jauh pun BB sana ngan BB sini...

      Delete
  2. chomey chomey,props bby boy jgn lupa,syikin dah booking utk adrian ni.kene tunggu riam susu hilang dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sikin :)
      Props baby boy yang kena perah otak nih..kekkeke

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget