Travel

Saturday, October 04, 2014

Mee Tarik Warisan Asli

Pada suatu hari Ucu bagitau ada mee tarik kat Klang. Woowww!! Nak pegi nak pegi..

So pegi la kita makan Mee Tarik Warisan Asli yang baru je bukak cawangan baru kat Padang Jawa Klang ( ke Shah Alam? )
Sampai dalam pukul 6 petang. Memang ramai orang. Penuh!!

Sambil tunggu meja kosong, tengok staff- staff nya menarik mee. Teringat kenangan pegi Guang Zou. Hari-hari makan mee tarik. Style orangnya pun sama, chinese berkopiah putih. Cuma kat sini waiternya orang Pakistan kut.. 

Order "Toothpick" Lamb, Lamen Soup with Sliced Egg & Mee Soup with Egg.
Air Mama order special punya, tapi dah lupa nama nya. 

Mula-mula sampai Mama punya je. Sebab tengah lapar kan, sorry tak tunggu orang lain dah. Terus makan. Huhuhu..
Lepas tu sampai Amna punya. Dah abis kami makan, Ucu & Papa punya tak sampai-sampai. Uiks!! Air pun dah habis makanan tak sampai-sampai lagi.

Kena panggil waiter 2-3 kali baru la sampai. Hmmmm.. Very bad service.
Hopefully next time datang tak lambat cenggini.

Ok. Jom layan gambo :)









2 comments:

  1. wow menarikkk! tak per nah try lagi mee tarik... err apa beza ngan mee kuning biasa..? memang ade beza kerrr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat beza izan, takde rasa kapur, mee rasa kenyal-kenyal. terbaekk!!

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget