Travel

Saturday, August 24, 2013

Gala Raya Perodua - 20th Anniversary

Hari ni ada open house di Perodua atau nama glamernya Gala Raya (ada orang kata Galak Raya... Heheheh) Jemputan dianggarkan 20K orang.. Perghhh ramai tuu..jemputan kehormat adalah Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak Perdana Menteri Malaysia.

Kita sampai dalam pukul tiga petang. Kaunter cabutan bertuah dah tutup. (Majlis mula pukul 1 tghari). Kad Mama pun tertinggal kat opis. Ingatkan kalau sampai awal nak pegi amik. Sampai pun dah lambat.. Lupakan ajer lah.. Huhuhu..
Parking kat KLB post ( ikut E9 ) .. Jauh wehhh.. Tapi ada shuttle bas, tak la berjalan jauh. Bukan selalu anak-anak Mama dapat merasa naik bas kan. 

Perdana Menteri Malaysia
Credit fb Nurulhuda

Baju melayu biru tu boss Mama. First time pakai baju melayu.
Credit fb Nurulhuda.

Amyras & Ali excited naik bas.

Khemah pertama sangat sesak. Sisa makanan tak dikutip, bertimbun atas meja. Tak de sapa yg kutip ker?? Tong sampah pun tak nampak kat mana.
Kaunter makanan pun banyak yang dah habis tak bertop-up & berterabur. Sangat mendukacita kan.. 
Mama minta kat orang rambutan untuk Amyras sebab sebuk nak buah. Kat kaunter dah habis... Dapat sekali dengan satay. Huhuhu

Khemah no 3 lengang.. Selesa sikit nak makan. Tapi kaunter makanan sama.. Lambat top-up.. 
*bekas air Ali yang biru ni tertinggal plak.. Huhuhu

Ingatkan skrin tv siarkan apa yang berlaku dalam khemah utama. Tapi rupanya nombor cabutan bertuah jer.. Nak tengok apa yg berlaku dlm khemah utama memang dah tak boleh.. Sesak! Kalau ada skrin kat luar yang boleh tengok kan bagus..

Posing sebelum balik. Ali buat piss.. Sebiji macam Amna buat masa baya2 Ali. :)

Amna nak tengok konsert. Berat ek Papa? Hehehe

Tengok Kakak Amna duk atas bahu Papa, Ali terus panjat bahu Mama!! 

Soalan azimat Papa 'apa yang bestnya orang ramai-ramai ni?' Jawabbb.. Jaawaabbb... Hahhahaha

2 comments:

  1. happeninggg.. tapi jenuh laaa sesak.
    part tak de org clear meja tu yg tak patut... caterer mana yg dapat tender nih????
    tong sampah pun tak nampakkk..hiskkkk

    ReplyDelete
  2. Anonymous7:12 PM

    I pun rasa benda yang sama.. overall the majlis okey-okay la.. espicially part artist rock.. i mmg enjoy.. cuma part makan and hidangan.. seriously i geli tgk sisa yg dah habis tp dibiarkan di atas meja .. makanan tak bertop up... kuah menjejeh kat tepi-tepi buffet set tu.. macam geli pon ada.. kita faham org ramai.. tp the caterer mesti dah expect kan.. benda2 mcm ni will be happend.. nak enjoy and feel the raya mood tp x bole sbb cramped due to orang yang terlalu ramai.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget