Travel

Monday, September 02, 2013

Iphone5 masuk air



Seperti malam-malam biasa, kalau Mama iron baju sekolah kakak mulalah Ali mengenden nak iron baju sekali. Mama pun umpan dengan handphone supaya Ali tak kacau Mama iron baju...Lepas dapat handphone Ali pegi ke ruang tamu. Ingatkan Ali main handphone Mama dengan Kakak Mimi. Rupa-rupanya Ali pegi bilik air dan masukkan handphone Mama ke dalam baldi yang penuh air. Mimi datang bawak handphone Mama yang dah basah...Uwaaaaaaaaa!!! Mama rasa nak pengsan!

Update status kat fb, minta tolong Papa. Tak boleh nak pikir dah masa tu blank!
Ada yg bagi link, apa nak buat kalau iphone kena air. Ada tips tu rendam dalam beras. BERAS?? Dah la iphone ni tak leh bukak sendiri selain dari lubang simcard tu.. Cam tak logik jer letak dalam beras.
Nak blow ngan hairdryer pun tak jumpa hairdryer kat mana.. Mama pasrah...

Hari Sabtu pi hantar kat kedai Handphone Parkson Rawang. 2-3 hari baru leh dapat result apa yang rosak. Techniciannya sabtu halfday, ahad cuti. Pagi Isnin Mama follow-up call kedai..belum check lagi..masuk hari nih 4 hari Mama takder handphone. No wassap, no fb, no blog, no taking picture...uwwaaaa....Separuh jiwa ku pegi..huhuhuhu

Baru call kedai handphone Rawang, ber tanya kabar berita iphone5 Mama tu...DAH TAK BOLEH REPAIR......uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! main board dah rosak..kalau tukar pun mahal, baik beli baru......sesak napeh...

3 comments:

  1. Tak boleh repair..OMG...huhu

    ReplyDelete
  2. uuwaaaaaaaaaaaa tumpang nangessssssssssssssssss!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. apa sangat la iphone 5 yang baru bagi manager suzuki..8 pun boleh beli...kekekekkee.
    ali oh ali...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget