Travel

Saturday, June 08, 2013

Dinner di Restoran Awana, Kuantan Pahang

Hari ni dinner ikan bakar Papa kate. So, lepas Papa balik dari opis lebih kurang pukul 8 lebih bertolak mencari restoran.
Dari Pekan menghala ke Kuantan lebih kurang 25 minit sampai di Restoran Awana di sebelah kiri jalan.

Dari luar nampak cantik restorannya. Bila masuk pun, memang cantik! Macam baru je... Jarak di antara meja pun jauh.. So, rasa selesa sangat.

Menu hari ni Ikan siakap kukus asam limau, sotong goreng tepung & kangkung goreng. Mula-mula sampai sotong goreng tepung. Mak aaiii banyaknya untuk 2 orang makan! Tepungnya macam tepung goreng pisang. Rasanya sangat garing & sedap!! Kangkung gorengnya biasa-biasa je. Ikan siakap kukus asam limau agak lambat jugak sampainya. Sebelum tu tukang masak bagitau asam limau ni pedas, jadi kami request asam limau tak pedas lah. Memang tak 'kick' sangat lah rasa kuahnya sebab tak pedas.. Hehehe.. Tapi budak-budak punya pasal takpe. Sambal belacannya pun tak berapa pedas.

Alhamdulillah, kenyang makan malam ni :)
Kalau ada chance pegi Pekan lagi. Kuta makan kat sini lagi yer!











1 comment:

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget