Travel

Saturday, November 24, 2012

Happy Birthday Papa ~ 25 + 10 years old :)

Bersempena birthday Papa, Papa belanje kita Hotel Grand Lexis Port Dickson! Yeaayyy!! Papa berkenan betul dengan Grand Lexis ni sebab ada kolam renang dalam bilik. Ini kali ke-2 kita pegi Grand Lexis. Kali pertama masa sambut birthday Mama bulan April hari tu. Masa tu agak tak puas hati sebab bilik agak sempit. Tapi kali ini, Papa tempah bilik atas laut.. Perrrghhhh.. Besarnya bilik. Memang LAGI BESAR dari rumah kita. Huhuhu..

Lepas amik Amyras dari rumah Makwan, terus gerak ke GL. Sampai pukul 3.30 petang, tapi kena TUNGGU 20 minit katanya sebab tengah tukar air kolam. Tunggu punya tunggu sampai 1 jam!! Terpaksa Papa pegi beratur lagi kat receptions. Lepas follow up baru lah dapat bilik. Ramai family yang dapat bilik lambat. Memang crowded kat lobby. Tapi staff LG ada buat belon berbentuk dan bagi pada anak-anak. Takde la budak-budak bosan menunggu.

Bila dah dapat masuk bilik,Amyras tak tunggu-tunggu lagi.. Terus tukar baju mandi dan terus masuk kolam!! Aimy tak berani lagi masuk tetengah kolam.. Pakai pelampung pun takut. Duduk la main air kat tepi kolam jer.

Selepas Mama 'teroka' dan kagum dengan kebesaran bilik water chalet ni.. Mama mula memanaskan makanan yang Mak Wan bekalkan. Kuetiaw goreng, nasi impit & rendang ayam. TERIMA KASIH MAKWAN!!
Makan nasi impit ditepi kolam.. Terbaeekkkk!!

Makan malam Mama order room service Nasi goreng 1 Malaysia, Seafood Pizza & Cheese Cake. Masing-masing tak berapa lapar sebab kenyang makan nasi impit.

Pagi esoknya sarapan pagi di Restaurant Duyung. Memang ramai betul orang...musim cuti sekolah lah katakan. Hotel bukak bilik hall untuk sarapan pagi ni. Sekali lagi anak-anak diberi belon. Menu sarapan pun boleh tahan banyaknya. Mama memilih untuk sarapan ala-ala western gitu... Croissant, omelette & salad. Aisya & Amna mula-mula makan nasi lemak sebab tak nampak bijirin. Lepas makan nasi lemak 2-3 suap, makan corn flakes semangkuk dah bising nak balik bilik. Mama baru nak start makan 2nd round - spaghety with white cream & daging salai. Tak sempat nak makan buah-buahan tau!! Gggrrrrrr....

Balik ke bilik continue mandi kolam. Amyras nak mandi kolam besar kat luar, tinggallah Mama & 'Ali berGangnam Style kat kolam dalam bilik. Seronok Mama ngan 'Ali sampai tak sedar Papa tekan loceng bilik. Ekekeke..

Tepat pukul 12:00 tengahari kita check-out. Nak panggil buggy service call tak di angkat. Busy agaknya, ramai yang nak check-out. Bilik tak la jauh sangat dengan lobby, jadi angkut sendiri je lah beg.

Di lobby memang ramai yang beratur nak check-out. Aimy pulak meraung guling-guling depan pintu lobby nak naik buggy. Mula-mula susah juga nak 'tangkap' buggy nih sebab cepat sangat blah nya. Tapi akhirnya dapat juga Mama tangkap 1 buggy minta pusing ke pintu belakang hotel. Merasa lah Amna & Aimy naik buggy. Aisya kat lobby tunggu beg.

Berakhirlah percutian sempena birthday Papa. ARIGATOU PAPA♥

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget