Travel

Thursday, March 22, 2012

Pavlova @ Serai Empire Subang

Pernah makan pavlova? Sebelum ni, mama pun tak tau pavlova tu apebenda. Terima kasih pada untie Umi yang membelanje mama pavlova sebelum ni. Bila untie Izan cerita pasal dia TERbeli pavlova kat Serai. Terus mama teringin dan mula plan nak makan pavlova lepas habis pantang. huhuhu
Masa yang ditunggu2 telah tiba...belum habis 44 hari pun berpantang..hehhe..Memandangkan sedang berada di Klang, Mama ajak Papa pegi Empire Subang. Aisya & Amna kena tinggal sebab sebuk main jer. So, bawak Aimy dan 'Ali ajer.

Pavlova ni dessert berasal dari New Zealand/Australia..2-2 negara ni ngaku depa punya..itu kata Encik Google la kan. Bahan utamanya adalah putih telur yg dibakar. Untie Ujen komplen, kenapa desserts yg bahan utamanya putih telur mahal? contoh satu lagi adalah macaroon. Kenapa ek?
Kalau tgk cara mbuatnya, x la susah sgt pun..cewah! Tapi nak buatnya ntah bila..so beli jer lah yer:)
Sila layan gambar di bawah.
Kalau terliur, silalah pegi ke Restaurant Serai di Empire Subang.

Decoration disetiap meja. Sebatang serai..cool kan :)

Mimi nak ni..ntah apa la yg ditunjuknya tuh!

Ini dia gambar pavlova dalam buku menu. Order jugak chocolate lava cake tu..tapi dah abisss..zannen!

Taraaa...ini dia pavlova itewww..rm14.80 tau! hahhahaha..

posing dulu sebelum ngap!..Aimy dah tak sabar dah tuuu...

Posing lagi :)

Chocolate Ice Blended Papa..biasa laa..Aimy yg rasmi dulu

Sepotong kongsi 3 orang...hahhaha

Memang sekelip mata jer abis..kikikiki

Cafe Latte..my favourite

Happy Mimi dpt jalan2 ari ni

muka puashati dapat makan pavlova...huhuhuuh

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget