Travel

Thursday, January 05, 2012

Hari Pertama Sekolah 2012

1) Hantar Aisya ke Sekolah Agama.

2) Hantar Amna & Aimy ke Nursery.

3) Sarapan pagi.

4) Pegi Sekolah Agama untuk bayar Yuran - RM112.20 & Ambik borang pendaftaran tahun 1 - 2013 untuk Amna.

5) Pegi Sekolah Kebangsaan untuk beli buku tulis. Tapi ramai orang dan tak bersistematik. Papa tensen, terus ajak balik.

6) Balik rumah ambik baju sekolah kebangsaan Aisya yang tertinggal.

7) Pegi Nursery hantar baju sekolah Aisya & Ambik Amna tuk pegi tangkap gambar.

8) Pegi Kim Wah kat Bukit Sentosa - tukar tudung biru Aisya dari size M ke size S (sblum ni Papa yang beli, malam tadi baru Mama tgk masa nak jahit lencana.. Besor gabok!), beli kasut hitam Aisya( baru tau pengawas sekolah agama kena pakai kasut hitam), beli kasut putih-sock-tudung putih-anak tudung Amna. Pas tu ngengada nak beli jam.. Aiiii? Makwan baru belikan jam pun minta jam lagi?? Tgk jam pun tak pandai... Tak payah!

9) Tangkap gambar Amna untuk pendaftaran sekolah agama. Pakaikan tudung yg baru beli tadi. Gambar 8 keping RM10. Siap dlm masa sejam.

10) Makan tengahari. Amna makan nak Papa suap. Hadoooiii....manje betul!!

11) Ambik gambar yang dah siap. Comel Amna nih:).

12) Hantar Amna ke Taska semula.

13) Pegi sekolah kebangsaan semula tuk beli buku. Sampai jer turn Papa, koperasi tutup rehat! Mengamuk-ngamuk Papa lam keta.

14) Balik rumah ambik surat beranak Aisya ( nak photostat, ustazah kelas SAR nak ), slip gaji ( nak photostat untuk register Amna SAR 2013 ) & ambik buku policy insurance Amassurance.

15) Pegi AmAssurance KL Branch untuk surrender policy ( Papa & Aisya punya) Asal2nya nak pegi HQ tapi on d way nampak lak bangunan ada signboard AmAssurance. Terus masuk parking. Plaza Pekeliling rupanya nama bangunan ni.

16) Minum petang. Kat depan pintu kaunter AmAssurance tu jer.

17) Pegi photostat slip gaji

18) Pegi sekolah kebangsaan semula tuk beli buku.. Tgh Papa beratur.. Pukul 4 koperasi tutup!! Katanya kalau ikutkan koi 3 dah tutup... Saboorrr jer la.. Time2 bdak skolah baru masuk nih bukak la lama sikiitttt. Papa mengamuk lagi lam keta.

19) Pegi Sekolah Agama, hantar borang register Amna bersama2 doc2 yang lain ( copy IC Mama Papa, copy mykid Amna, copy surat beranak Amna, copy slip gaji Papa & gambar Amna 2 keping )

20) Beli goreng pisang

21) Balik rumah.

Fuuhhhh!!! Banyak tui aktiviti ari ni.. Mama banyak tunggu dalam kereta la tapi:)
Kesian kat Papa.
Kat umah jahit lencana kat tudung sekolah Aisya.

16 comments:

  1. haha.. otsukaresama!. akak baca pun penat..Fuh!. Tapi no. 13 tuh buat akak tergelak. Sorry ya Papa Aisya:)

    ReplyDelete
  2. nozie rosli5:31 PM

    ngape xbeli awal2 kak?mujur sy g beli awal..hehe

    ReplyDelete
  3. Anonymous7:28 PM

    Baru ucu marah anak murid ucu sbb tak beli buku lagi..siap kata.."cuti sekola kamu buat apa smpai tak sempat beli buku?hahahaaaaa..ghupenye abangah aku puuunnnn

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:16 AM

    pergh.... hargailah jasa papa... hehehhehe

    ReplyDelete
  5. Bole imagine papanya mengamuk mcm mana kalau dah 3 kali kena dgn koperasi ;)

    ReplyDelete
  6. Rilek la ambry..setahun sekali je nak kena camtu..ahaksss

    ReplyDelete
  7. Aku suke kat part surrender policy amassurance...hehe...ada rezeki aku kot...

    ReplyDelete
  8. waduh. Mmg berderet program masa 1st day school tu, kan? Selain hntr anak2 p sekolah, parents pun kalo bleh nak p settle mcm2 urusan lain. Kitorg, buku2 latihan, buku tulis dah beli masa cuti sek. 1st day school tu tinggal nak p jumpa guru kelas kejap..tu jek la

    ReplyDelete
  9. Kak Hanny... Masa tu takuttttt... Tapi bila ingat balik memang nak tergelak.. Kekeke

    ReplyDelete
  10. Nozie...3 kali pegi koperasi tak buka lagi...bila dah buka..Bz la plak..tu yg last minute tu...

    ReplyDelete
  11. Ucu... Yg cutinya anak.. Yang nak kena belinya Papa.. Kalau Papanya cuti cam cuti sekolah OK la... Len kali Koperasi kena buka lepas office hour.. Okeh!! Hehehe

    ReplyDelete
  12. Anony..betul2.. Jasa Papa hanya Allah yang dapat membalasnya:)

    ReplyDelete
  13. Yati... Hahahahha!! Tau tak pe...Scaryyyyy...tapi next daynya dah dpt beli buku..alhamdulillah:)

    ReplyDelete
  14. Kia...next year sure beli awal2 punya....seb baik yg jaga koperasi tu peknen jugak macam bini dia.. Tu yg boleh sabar lagi tu.. Sanggup datang 3 kali.. Hehhe

    ReplyDelete
  15. Khairul.. Don't worry.. Bila masa dah time.. Aku roger2:)

    ReplyDelete
  16. Cik Ume @ Noora... Biasanya memang beli masa cuti sekolah.. Tapi kali ni bz plak.. Huhuhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget