Travel

Tuesday, December 13, 2011

Comelnya Baby Cocoon nih!!!

Kandungan Mama dah masuk 33 minggu, baru start membeli barang2 baby dan basuh2 barang2 baby lama yang masih boleh dipakai.

Walaupun anak dah masuk yang ke-4, banyak jugak barang2 kena beli nih. Masa tengah survey2 barang baby online, teringat kat Baby Cocoon yang Mama pernah nampak kat FB.

Cari punya cari jumpa pun kat FB Irwana Yusuf. Comelkan Baby Cocoon corak Lady Bird ni! Baby Cocoon ni macam bedung la.. Biasa bedung dengan kain lampin. Tapi biasanya bedung mesti cepat terbukak. Kalau pakai Baby Cocoon ni nampak macam kemas dan selesa jer baby kat dalam tu kan..kan..kan..

Mama pun pm la kat owner tanya harga.
Jawapannya "harga RM120, benang import dari Turki..soft acrylic yarns".
OHOK!! mahal jugak harganya.. Huhuhu..tapi benda handmade biasanya memang mahal. Bukan senang nak buat kan.. kan..

Teringat plak zaman muda2 dulu belajar mengait. Dapat la buat sarung kotak tisu. Nak menyiapkan satu benda tu pun seksa gila rasanya. Mafla untuk Papa pun pernah buat... Ekekek.. Tapi tak cantik langsung!! Kekeke.. Kesimpulannya, baik
beli yang dah siap lagi puas hati. Hehhehe

Baby nanti mama bedung dengan Bedung Express. Bedung dah siap bentuk, tinggal nak zip zap kiri kanan jer. Mama jumpa kat Pumpkin Patch.
Dah ada baby nanti Mama upload gambar :)

10 comments:

  1. Anonymous1:42 PM

    beza kite seminggu ek...

    madoct

    ReplyDelete
  2. perghhh! RM120..??? tersedak teruss ! ehehheeh

    rasanya aku akan setia dgn kain bedung cotton yg nenek buatkann.. kainya sejukk.. selesaaa ehehehhe

    ReplyDelete
  3. Bw here.comel btul baby cocoon nih.

    ReplyDelete
  4. Bedung dah siap byk... Nama dia baby wrap.... Byk jual... Senang, takde zip... Cuma ada pelekat kiri kanan... Kaki kemas

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:03 AM

    salam sis.. i pun suka gak baby cocoon ni.. dah beli satu kat kedai online ni cuma rm40 jer include postage, murah giler kan.. siap ada topi sekali.. jap i paste fb dia.. blh request corak n color yg kita nak tau..
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000811212966

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Anon..
      Awak telah menemukan saya dengan baby cocoon yang murah! :)

      Delete
    2. As-salam sist..blh bg name fb baby cocoon yg murah ni x sbb sy xleh nk click link atas nila..huwaaa..sedey!!

      Delete
    3. As-salam sist..blh bg name fb baby cocoon yg murah ni x sbb sy xleh nk click link atas nila..huwaaa..sedey!!

      Delete
  6. Siti Madoct...sebaya la anak kita nanti:)

    ReplyDelete
  7. Izan... Kannnn! Tak sangka plak harganya cenggitu.. Kekeke.. Mak ko wat kan bedung ek? Mana mak ko beli kain cotton tu ek?

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget