Travel

Friday, April 01, 2011

Asam Pedas Ikan Jenahak : Mimpi Muar, Mutiara Damansara

serius sedap!

Asam pedas disediakan dalam periuk besar


fresh orange


Papa makan tak pandang kiri kanan dah!


control ayu ;p


selain nasi & lauk-pauk, ada menu lain tertulis di papan hijau.


bubur kacang hijau + durian (free!)


licin...


nice interior

papa tengok gambar Aisya & Amna dlm phone..rindu le tu..


mengimbau kenangan Aisya & Amna kecik2 (sekarang pun kecik lagi ;p)


Itu dia plak JJCM TV3


posing depan Restoran Mimpi Muar & kereta idaman..huhuhu


Asam Pedas Ikan Jenahak = RM9.50

not bad kan?

Sejak restoran Mimpi Muar keluar JJCM TV3, mama dah masukkan restoran ni dalam list tempat makan yg wajib pegi ( list tu dlm kepala je ;p )

Alhamdulillah.. Bersempena plant shutdown hari ni, mama & papa dating lunch kat sini. Yeayy!! Sebenarnya sebelum ni pernah nak pegi dah tapi ramai gila orang..masa tu baru je keluar JJCM TV3, weekend plak tu.. Hari ni weekday, sampai pun belum pukul 12 tghari, org tak ramai...lucky!!

Ada 5 jenis ikan yang dimasak Asam Pedas. Ikan Pari, Ikan Jenahak, Ikan Merah, Ikan Parang & Kepala Ikan. Papa tanya ikan apa yg paling sedap, waitress cakap Ikan Jenahak. Jadi, Papa pilih Ikan Jenahak:). Jenahak Asam Pedas dihidangkan bersama bendi ( bendi direbus asing, bila hidang baru letak dalam pinggan bersama asam pedas).

Selain asam pedas, ada juga lauk-lauk lain dan sayur-sayur goreng yang dah siap dimasak. Papa ambil telur goreng, mama pulak sayur peria goreng dan ulam raja+sambal belacan yang pedas terangkat!!

Rasa Asam Pedasnya memang terangkat!! Cukup masam+pedasnya. Memang kena sangat dengan tekak mama ni. Memang mama hirup kuahnya sampai licin! (masa tulis ni pun kecur air liur.. Huhuhu)

Yang lagi best, dapat free semangkuk bubur kacang hijau durian. Sedap plak tu!! Berbaloi makan hari ni. Thank you so much papa :).

Macam mana nak pegi restoran ni? Pernah pergi the Curve tak? dari exit hiway Kota Damansara, belok kiri nak ke Ikea/The Curve, traffic light pertama masuk kiri lagi..jumpa roundabout, masuk pukul 3...pas tuh boleh la pusing2 cari kat situ..x besar pun areanya :)

8 comments:

  1. kalau cuti, dtg la umah maksu..maksu bawak gi sana makan :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:49 PM

    emm..nak test ni..nak dtg!!

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:44 AM

    klu nak tau lebih lanjut sal restoran mimpi muar nie leh like kat FB mimpi_muar@yahoo.com atau restoran mimpi muor.....i regular customer mimpi muar...heheeh..makanan kat ctu mmg tbaik!!!

    ReplyDelete
  4. Ruamh sya kat area situ. Kalu malas nak masak, sya tapau je gulai asam pedas tu. memang sedap !
    Jemput singgah blog jjcm saya d juadahmalaysia.com. Tq

    ReplyDelete
  5. aku yang baca pun terliur bebbb

    ReplyDelete
  6. aku yang baca pun terliur bebbb

    ReplyDelete
  7. Mak buyong mengidam nak mkn. Tghari ni buka tak

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget