Travel

Tuesday, December 08, 2009

Ex-Samudera Reunion

Marchè Restaurant The Curve Damansara.

Papa parking kat parking IKEA, lepas tuh pegi The Curve ikut pintu depan IKEA, jumpa center The Curve pandang kiri..nampak la

Restoran The Marchè. Ada replika lembu kat depan restoran dan penuh dengan krismas decoration. Rasa macam kat oversea plak…hahhaha

Kat pintu restoran ada awek bagi ‘kad cop’. Nak buat apa la kad cop ni..awek pintu tuh pun tak bagitau. Masuk la dalam restoran..bila masuk

Nampak sayur-sayuran & buah-buahan mentah disusun macam kat supermarket. Masa tu terbayang Jusco punya area sayur2 dan buah.Sambil tu mata melilau kelibat geng2 Samudera..almaklum ler dah lama tak jumpa..takut tak kenal la pulak..hehhe..

Yang datang mini re-union Samudera girls hari ni – Azlea, G, Naimah, Hanim dan orang paling jauh Zalila..dari Terengganu. Memang last jumpa Zalila masa kat MRSM la! Rasa happy sangat dapat jumpa dan sembang2. Macam2 cerita, nak amik makanan & minuman pun tak sempat. Sebab rasa sayang

Nak tinggalkan meja. Hahhahaha..memang sampai bersurai tak order makanan pun!! Makan lebihan makanan Naimah yang tak abis..akkakakka!!!

Tak tau la apa nama makanannya..tapi sedaaaapppp!!

Gambar pun tak amik banyak sebab area meja tuh lampunya agak romantic..guna digikame memang x cun la..harapkan kamera Hanim la…

Rasanya banyak lagi benda nak tanya kat semua, tapi tak cukup masa. Yer la…masing2 datang solo (kecuali Mama), husband & anak2 kat umah..so ada limited time je.

Harap2 akan ada lagi gathering macam nih..tapi Mama lagi prefer weekdays..sebab boleh hantar anak2 kat nursery..hehehhe

Minta maaf banyak2 pada Papa, Aisya dan Amna sebab Mama sebuk layan kawan2 mama jer..heheheh

Tima kasih pada G yang organize gathering nih. Next time buat lagi yer..dan harap2 ramai lagi yang leh datang.

Ooppss..belum citer lagi pasal ‘kad cop’. Restoran nih konsepnya pasar. Marche bermaksud pasar dalam bahasa France.

Setiap kali kita beli makanan, kad kita akan di cop. Bila kat kaunter bayar, bagi kad cop nih dan akan dikira ikut cop2 tu la.

Dari segi harga plak..Papa belikan Aisya & Amna aiskrim, 1 scoop harga rm4.80. Papa makan chicken chop rm13.50,

Tapi chicken chop semata2 katanya, takder side dish (Mama tak tau sebab duduk meja lain2). Tambah dengan air ribena dalam botol rm5.50.

Sekali sekala nak makan lain sket boleh la datang sini lagi :)

Tima kasih pada G sekali lagi sebab perkenalkan restoran ni. Mama memang suka try makan tempat2 baru. Tapi kalau tak pernah masuk

Macam takut plak nak redah..hehehe.

Ini la yang Mama makan Naimah punya...Naimah order sebab sedap tgk Lea makan..tetengok Lea pun tak abis makan... Zalila sibuk2 nak balik dah..









No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget