Travel

Sunday, October 16, 2011

Mengimbau Kenangan di Universiti Malaya (Ojosama Gathering 2011)

Bersempena gathering dengan kawan2 Mama, kali ni nak mengimbau kenangan di Universiti Malaya :)..tempat Mama ambik Rancangan Persediaan Khas ke Jepun (RPKJ) selama 2 tahun.
Kalau biasanya Mama naik komuter dan breakfast di KL Sentral, tapi kali ni Mama drive sendiri ke UM dengan kereta baru(ehek!)..jauhnya rasa perjalanan nak sampai UM ni, almaklum la..jem kat Federal Highway.

Mama sampai kat parking depan Dewan Tunku Censelor(DTC) kira2 pukul 9.00 pagi. Untie Ujen dah sampai kat Rumah Universiti, tempat yang dijanjikan. Untie Ujen tanya kenapa tak parking kat Rumah Universiti? Ada parking ke kat situ? hehhe..almaklum la.. mana la nak tau ada parking kat situ kan..kan..
Rumah Universiti ni dulu pun (tahun 1997-1999) Mama tak pernah masuk pun. Lalu jer dari AAJ ke dewan periksa kat sebelah tu. Pernah masuk sekali masa reunion bdak 'Syakai' tahun 2002 ke 2003, itu pun malam. Hari ni dalam sejarah la breakfast kat Rumah Universiti :)

Ini menu Mama, buhin goreng+telur mata kerbau+daging masak kacang(agaknya la..sbb rasa kacang) & teh tarik.
Untie Ujen yang belanja. TQ Untie Ujen! :)

Ini Untie Ujen yang menten shomel & menten 'peace' :)

Ini la permandangan dalam cafe Rumah Universiti. Makanannya dihidang ala buffet, dah amik baru bayar.
Ada nasi lemak, bihun, mee, kue tiaw, nasi impit, sandwich etc.

Sebenarnya kami macam kenal jer 'sensei' kat belakang tu..tapi tak ingat langsung siapa nama & ajar apa..heheh
maklum la..masing2 urat dah banyak putus.

Contact No Rumah Universiti

Untie Izan baru sampai

Wajib posing depan Rumah Universiti

Tempat wajib amik gambar.
Dulu tak la secantik ni :)

Mak Buyong :)

Mama bawa Tripod, tapi x bawak penyambungnya..nasib baik ada adik baik hati tolong ambilkan gambar:)

Lepas posing duduk posing berdiri plak :)


Mama & Untie Izan berlatarbelakangkan DTC


Mama & Untie Ujen depan DTC
memang nampak 10 tahun muda lah kalau wat peace...ekekkeke

Mama & Untie Izan depan DTC plak :)
Seingat Mama, DTC ni Mama masuk masa orientasi & konsert. Graduation day bukan kat sini, almaklum la ambil Sijil jer..bukan Degree :).

Lepas posing depan DTC, pusing sekejap ke Kolej Kelima. Lalu depan AAJ, banyak perubahan dah..banyak bangunan baru..banyak parking lot baru. Tapi 5th College sama jer macam dulu..kaler bangunan pun sama! Sangat natsukashi masuk 5th College...banyak kenangan pahit manis:).

Lepas tu kami meneruskan perjalanan ke The Garden..jumpa next entry..bye!

5 comments:

  1. fuh terbaekkk aaa entry nih!! gambar bleh upload besar2 dan chantek2..! aku punya blog bleh update senonet je saiz uhuhuhu

    mmg idea bernas mengimbau kenangan silam kat UM nih hehe. paling tak lupa komen SENTAP adik UM tu wakakakakakaka!

    ReplyDelete
  2. Ina..kereta baru? apakah? citer sikit

    ReplyDelete
  3. Izan.. Next time kita gi lagi nooo...

    Nakia.. Ahli keluarga nak bertambah.. Kena keta besor sikit:)

    ReplyDelete
  4. Kia...as my WISH :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget