Travel

Friday, October 28, 2011

AmbryNaa's 9th Anniversary ~ Breakfast & Lunch yang KureEeEeeennG..

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Papa & Mama :)

Sempena anniversary, aktiviti wajib tiap2 tahun adalah DATING..yeaayyy!!
Anak2 Mama pegi sekolah yer.....:)
Hari ini dimulakan dengan membasuh kereta, tapi bukan la basuh sendiri..of course pegi Car Wash laa..biasa basuh kereta + vacum RM8 jer..kali nih kena RM12...keta besor sikit..bayar kena la lebih sikit.

 Lepak2 sambil tengok kereta dicuci.

 Next destination, BREAKFAST. Tak nak makan berat2 sebab lunch nanti nak makan banyak2..hahhahha..
Singgah kat Papa Rich Rawang.

 Mama order cappucino dan Papa order teh. Cappucino sangat lah pelik rasanya & tak sedap! tengok la buihnya..tak RICH langsung!! Gakkari!! rasanya pernah minum Cappucino kat sini, x der la macam ni rasanya..isk!! Jawabnya teh Papa kena pau.

 Makan plak Papa order Roti Bakar dan Mama order Roti Bakar Susu. Tapi yang menyedihkan...awat la hidang kat customer pinggan SUMBING??? adoiiiiiii....kedai Papa Rich..tapi pinggan SUMBING? Masa bayar memang Mama komen pasal pinggan tu. Dah biasa makan kat sini, makin lama makin teruk plak pinggannya, cawannya pun macam tak bersih...issskkk..rasa dah tak nak makan kat sini :(

***

Destinasi seterusnya, Subang Jaya. Mama tergoda nak pegi Japanese Restaurant Sakura Sakura kat Subang Jaya yang di blog dek Untie Izan. Pusing 2-3 kali jugak la area depan SJMC tu..rupa2nya kena cross SJMC tu. Bila dah parking, tetengok restaurant tu tak buka lagiiiiii.....uwaaaaa!! gakkari lagi:(
Sebab target nak makan Japanese Food, cari jugak Japanees Restaurant area situ. Banyak Jap Rest kat area ni, tapi Mama tertarik dengan satu Cafe, sampai2 ada parking plak. Tapi bila masuk, alamak..fuinki(suasana)nya tak best sangat lah! Tapi sebab dah masukkan..duduk dan order jer laa.....

 Ini set yang Mama order, Salmon Teriyaki Set. Salmonnya keras...uhuk! chawan mushinya pun kureeenng..tak macam Sushi Zanmai nya chawan mushi :(.


Papa order Unagi Don. Licin!! sedap Papa kata.

Permulaan hari ni memang agak mendukacitakan...
Tapi lepas nih tengok movie REAL STEEL & makan TUTTI FRUITI telah melupakan kedukacitaan Mama :)

Jumpa di next entry!!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget