Travel

Wednesday, October 26, 2011

Garden ~ Lifestyle Store and Cafe, Mid Valley (Ojosama Gathering 2011)

 Tiba masa untuk hi-tea. Location seterusnya adalah Garden Restaurant, memang cantikkkk sangat decoration restaurant ni..serba putih dan penuh dengan bunga-bungaan. Sangat sesuai dengan konsep gathering kali ni.."makan makan gossip gossip" hehhe..
Suasana restaurant ni sesuai dengan namanya 'GARDEN'..memang rasa macam dalam taman.
Ini kali kedua Mama makan di Garden. Kali pertama di Garden One Utama, kali ini di Garden Mid Valley (sebelah The Garden)

 Sebab target nak makan dessert, menu pertama yang nampak tentu la CAKE! dan kitorang pun pilih sorang satu kek yang berkenan di hati.

 Sebelum order sempat posing dulu :)

 Masa untuk order, nak ordernya kek seketul jer...TAPI wajib khatam menu dulu...senang len kali kalau nak datang lagi kan...kan.....
Kat sini bukan ada kek sahaja, ada juga makanan lain seperti spagethy, burger, steak etc.

 Ini dia menu yang kami order, satu jer yang spoil. Green Tea Kek tu..nampak sedap tapi hampeh!! rasa kek dah lama...isk..iskk..shippai..teringat Green Tea Kek dari Secret Recepi, jauh lebih sedap.

 Happy Birthday to you..Happy Birthday to Izan..Happy Birthday to youuu...*tepuktepuktepuk*
Untie Izan kena dera lagi tiup strawberry. Lilin tak disediakan. Kalau nak tiup lilin kat sini, sila bawak lilin sendiri ya :)


 Lagi satu yang uniknya kat sini, gelas dia yang berbentuk jug. Comelkan? sama comel ngan muka Untie Ujen tu kan? :)

 Posing sambil minum Cappucino Hazelnut..nyummm...nyummmm

Berkenan betul dengan decoration sangkar besar tu..dalamnya ada piano.
Lepas chit chat dan makan kek, Mama sempat beli External HardDisk. Nasib baik Untie Izan ada, Mama bab2 PC nih tak la pandai sangat. Koleksi gambar Mama sangat la banyak, sampai penuh memori dalam laptop Mama. Maka, memang wajib ada External HardDisk.
Selepas tu sempat lagi window shopping dalam The Garden, sebelum bertolak ke UM hantar Untie Ujen & Untie Izan.
Kemudian masing2 balik ke rumah masing2 membawa kenangan yang manis. Jumpa lagi tahun depan :).

Perjalanan balik Mama agak 'jauh' ..sebab Mama terlepas exit Subang NKVE..huhuhuhu..almaklum la jarang bawak kereta kan...dah la minyak dah E. Nasib baik sempat isi minyak kat area Subang Parade. Isi penuh terus! Lepas tuh tak masuk Federal Highway dah, lalu Guthrie. Alhamdulillah sampai umah dengan selamat :).

2 comments:

  1. Anonymous11:49 PM

    woiiitttt...pencabulan gambar nie....ujen

    ReplyDelete
  2. Ehek! comel la Jen :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget