Travel

Saturday, October 29, 2011

AmbryNaa's 9th Anniversary ~ REAL STEEL & Tutti Frutti

Movie Time!!
Kalau DATING mesti la tgk movie kan? :)
Macam biasa pegi GSC One Utama.
Nak tengok citer apa ek?  Hmmm...tak survey pun sekarang movie apa yang best. Mula2 nak tengok Johny English Rebond..tapi waktu tayangan lambat lagi. Paling hampir citer REAL STEEL, citer ape la Real Steel ni. Tak pernah la plak tgk gezetnya..Tapi itu jer citer yang yang dah start. So, beli tiket...harganya RM11 sebab 2D. Apa 2D ni? Kaunter boy tu kata, macam HD la...OoOoOOooo..
Duduk2 jer citer start, penuh jugak seat dalam panggung nih...best kut citer nih.

 
 Minit pertama tengok dah rasa BEST! memang TERPAKU tengok dari mula sampai abis. Memang best gila lah! Tak nyesal tengok. Berbaloi2!
Hero hensem(HUGH JACKMAN), bdak kecik tuh pun comel(Dakota Goyo)!:)

 ATOM the hero :)

 Cerita agak ganas, tapi ada sentuhan kekeluargaan.

 Sangat kreatif ...cam mana la diorang leh reka citer macam nih.

 Ending pun best! :) Puas hati sangat.

***

Pernah makan Tutti Frutti?
Tak pernah...So, hari nih 1st time nak try Tutti Frutti Frozen Yogurt ni.

 Kedai Tutti Frutti kat One Utama ni pun baru jer ada. Kecik, simple tapi menarik kedainya.
TF ni konsepnya SELF SERVICE. Semua kena amik sendiri, dari cup, Frozen Yogurt dan segala aksesorinya dari sos, buah-buahan, segala mala jenis taburan dan macam2 lagi lah!

Cup pelbagai size mengikut warna, pilih la nak besar mana. Lepas tuh amik sendiri frozen yogurt atau shortformnya FROYO mengikut cita rasa masing2..nak 1 jenis..nak semua jenis dalam 1 cup pun boleh. Lepas tu letak la segala-mala aksesori..lepas tu TIMBANG. Makin berat isinya, makin mahal la yer.
Mama amik cup paling kecik, amik 2 jenis FROYO (coklat & original), buah sikit..total RM12.00 lebih kurang..Mahal jugak...huhuhu 

 Ini dia FROYO Mama. Kalau budak2 memang suka la benda2 yang boleh amik sendiri nih...standby jer la duitnya..hehhe

 Mama happy dapat makan Tutti Frutti!!

 Papa tak suka sangat, Papa lagi suka Baskin Robbin.

Mula2 rasa cam banyak dan susah nak abiskan...TIBA2 eh? DAH HABIS?? hehhehe..

Lepas makan Tutti Frutti, shopping jap kat Jusco. Beli hadiah sempena Anniversary kat Poh Kong. Mula2 ingat nak tambah nilai kat rantai gelang yang beli dari mas kawin. tapi x der patern yang berkenan untuk tambah nilai mengikut budget. Last2 beli 1 lagi rantai gelang...hmmm rasa tak best plak pakai sampai 2 rantai gelang nih...So, pakai yang baru jer..Yang lama simpan dulu :)

Kemudian balik, amik Amyras kat Taska.
Tak habis lagi aktiviti Anniversary hari ni ;)
Tungguuuuuu....
Jumpa di next entry!!

2 comments:

  1. perghhh.. terBAEK celebrate anniversarry kali nih..! Poh Kong mariiii lagii.. memang sengehhhhhh seminggu la lepas nih ekekekke

    ReplyDelete
  2. Izan ~ Poh Kong tu hadiah untuk diri sendiri..huhuhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget