Travel

Monday, June 13, 2011

Langkawi Trip ~ Now Everybody Can Fly

Ini kali ke-2 Mama naik Air Asia. 7 tahun lepas, siapa yang bawak baby dapat masuk dulu. Mula2 ingatkan kali ni pun macam tu la jugak, dah standby kat barisan lain..rupa2nya barisan tu untuk Express Lane - kena bayar extra laaaaa....huh! 
Kalau takde infant, kena check-in online. Tapi kalau nak bawak beg masuk kargo kena jugak pegi kaunter..hmmmm..
Dari segi layanan pramugarinya OK la..tak de la muka masam macam komen2 yang Mama pernah dengar sebelum ni.

Aisya masa nak scan beg, kita sebuk keluarkan handphone dari dalam poket, dia lak keluarkan tisu dari dalam poket...hehhe
Amna mula2 duduk dengan Papa, lepas tu nak duduk dengan Mama pulak. Naib baik sebelah mama memang kosong. Masa on d way balik, duduk2 jer terus lelap. Penat sangat agaknya.
Aimy mula2 duk ngan Papa, tapi menangis..Papa pas ke Mama. Tapi ngan Mama pun Aimy nangis jugak. Tak nak duduk langsung. Bila flight dah berlepas naik baru nak duduk. On d way balik Aimy dah OK dah.
Aimy masa nak naik Limo dari umah makwan ke LCCT pun mengamuk tak nak naik. Tak biasa naik kereta orang lain kut.

Aimy muka boring :) Dania sonok berlari

Ucu & Uncle Ipin

Aisya yang bengkak gusi masih mampu tersenyum

Amik gambar Uncle Long & Dania, Amna pun nak nyelit

Untie Umi & Zara

Makwan & cucu2

Jauhnya nak kena menapak ke flight

Sebelum masuk pramugari check boarding pass.
Nak kena standby Mykid & Mykad.

Amna

Yeaayy dah sampai!

Thank you makwan belanja naik flight :)

Baju sama, macam janji lak!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

Share it