Travel

Saturday, July 11, 2009

Aimy 10 hari


Aimy 10 Hari


Hari ni genap Aimy 10 hari. Nurse kira setat 1 hari keesokkan selepas bersalin.

Jadi senang la kira. 10hb july = 10 hari.


Hari pertama = keluar wad, balik Klang.

Hari ke-2=Papa masakkan untuk Mama. Ikan bilis goreng & sawi rebus.

Hari ke-3=Ucu masak sup ayam & sawi rebus. TQ ucu!

Berurut..perghhhh..sakit! kasar tui makcik nih urut.

Hari ke-4=Papa masak tenggiri kukus & sawi rebus.

Berurut lagi..fobia rasanya.

Ada keluar lendir dari 'anu' aimy, maybe kotoran dr dalam perut Mama.

Hari ke-5=Balik Bkt Beruntung. Jenuh nak naik tangga :(. Pepet Aimy keluar darah macam peot.

Hari ke-6=Papa register nama Amyra Nur Amna. Nurse KK Serendah datang. Suspect kuning, advise gi klinik check darah. Pegi klinik-result 209.7 (TSB). Tanya nurse pasal darah, nurse kata normal sbb hormon.

Hari ke-7=Papa kerja, tinggal Mama sorang2 jaga Aimy. Nurse KK Serendah datang check.

Hari ke-8=Nurse KK Serendah datang - awai diorg sampai, tak sempat nak mandi..hehe

Hari ke-9=Tali pusat Aimy dah tanggal.

Hari ke-10=Check darah lagi kat KK Serendah. 178(TSB), bacaan menurun, so x yah check dah. Doc advise banyakkan menyusu.

2 comments:

  1. wah wahhh wahh.. best nyerr.. time ni la nak manja lebih ngan papanyer...mmg best sekali sekala dapat makan air tangan hubby kan!
    Lain betul raut Aimy ngan kakak2nyer.. ikut belah mana ekkk.. tapi kening lebat + cantum yg mahalll tuhhh!

    ReplyDelete
  2. hehhe..betul tu..ini la masa nak bermanjer...hehhe..aimy memang banyak bulu sket berbanding kakak2nya...x tau la ngikut sapa.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget