Travel

Monday, May 15, 2006


White Roses - Pasar Malam Bangsar

Pagi-abang pi main go-kart kat shah alam. Planning awalnya nak ikut. bangun lambat, trus x jadi. Bosan gila duk umah.
Makwan pi kursus haji kat masjid. Ucu...x tau pi mana..

Petang-dalam 6:30, bertolak balik dari Klang. Singgah kat Giant Shah Alam. Beli Ferrera Rocher yg bentuk love-ader 8 biji dalamnya.
Harga RM10.39. Beli 10 kotak untuk Dedication. + aluminium foil untuk bunga.

Lepas tu gi pasar malam bangsar, carik roses. Esna citer kat pasar malam nih ader org jual fresh flower murah. Memula survey ader 2 gerai. 2-2 cina, tepon esna tanya kut2 kedai yg dia biasa pegi x der. Rerupanya, dia dah datang beli...dia dapat roses merah 1 dozen.Yg tinggal roses kaler putih. Beli jugak laaa...alang2 dah datang.

1 dozen white rose rm4.00. bunga kecik purple tuh..x tau berapa batang RM9.00. Pi satu lagi kedai 2 dozen white rose dia bagi RM5.00. Sebelum tuh dia kata RM7.00. Tapi bunganya dah x brapa elok. Tapi mmg murah ler...berbanding 1 batang RM1.00 yg aku beli 350 batang dari Hong Hong Florist kat Rawang ari tuh.
Next week kena datang lagi nih. Kena datang awal sikit...harap2 ader kaler pink/merah.

4 comments:

  1. Zalieee...awat tak habaq awal2? Lama dah ko ada blog ni yaaa...Anyways, pakcik main go kart ka?? Awat chek tak penah tau...chek pun minat main go-kart..hehehehe....itu roses ngan ferrero rocher mau buat ape? nak bagi kat chek ka?

    ReplyDelete
  2. aku pun nak tanya soklan yg sama ryu-hana..dok la baca dari mula sampai habis...dia buat apa ngan bunga ngan ceklat tu...

    ReplyDelete
  3. ekekke...aku ajk promosi untuk Mini Karnival Kelab Perodua Malaysia. dan salah satu aktiviti promosi aku nih, buat dedication roses & chocholate. gitu ler..al-kisahnyerrrrr....

    ReplyDelete
  4. dedication bagi roses ngan chocolate? Waaa..bestnya...tingat zaman sekolah dolu2..hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget