Travel

Thursday, February 17, 2011

Makan Seafood di Ikan Bakar Pantai Jeram

Pantai Jeram, lokasi terakhir JJCM kali ni (eceh..ada next time ke?) Kalau Pantai Jeram of course la makan seafood. Papa dah 2 kali datang, Mama jer 1st time. Suasana lebih kuran macam kat Bagan Lalang. Jom tengok gambar2 yang Mama ambik :)
nelayan baru balik

sahabat baik

sahabat baik nih bila dah jumpa memang tak ingat dunia dah

Masa untuk memilih ikan

side order

Ikan Siakap

Akak nak masak apa kak?

Lepas pilih ikan, order nak masak apa..pas tu dapat nombor ni, tunggu kat meja, waitress datang ambik order air etc.

the best picture :)

Abg Long dan Canon EOSnya

tengok tu berpeluh2 main tak hingatttt

Kerang bakar

Siakap bakar

Kerapu 3 Rasa

Sotong Goreng Tepung - BEST!! rangup.

Udang Butter

Ketam Cili - BEST!!

penuh meja :)

Makan2 dengan UncleLong & Untie Ummie. Makan ramai baru best.

satay pun ader
Posing ngan ketam cili..KrruupPp!!(bunyi kulit ketam)

Overall masakannya sedap dan harga berpatutan. Tapi pilihan seafood terhad. Takde pepahat :(
Bagan Lalang lagi banyak pilihan. Atau bukan musim?

9 comments:

  1. fuhh....! memang leleh bila amek gambar food ngan DSLR..!
    Aku pun baru gi makan seafood kat restoran terapung sambil tengok kelip kelippp kat kampungg eheheheheh

    ReplyDelete
  2. Baru plan nak belanja family besar makan kat Bagan Lalang....Bagan Lalang lagi syok ek....confirmlah gi situ...eh..i call sana tak berangkat....u ader no. Seaview Restaurant kat Bagan Lalang tu tak?

    Salam Kenal

    ReplyDelete
  3. alamak - terpengaruh tengok gambar gambar yang diamek ! ni nak kena pi jugak ni

    ReplyDelete
  4. Izan ~ tengok kelip2? wahhh..lomantik! :)
    tempat baru ke kat kg ko tu? macam 1st time pegi jer.

    ReplyDelete
  5. Aleyn ~ dari segi cara masak..sedap lagi Jeram. Dari segi pilihan seafood, Bagan Lalang lagi banyak :)
    Masa kat Bagan Lalang sy makan kat Restoran Terapung HM Sri Bagan...bukan kat seaview..tak der no tepon..sori x dapat membantu.
    Saya pegi tak booking meja pun..banyak restoran kat situ..yang penting kena pegi awal..kalau lepas pukul 6.30pm memang ramai dah org.

    ReplyDelete
  6. Yan ~ itu la tujuan letak gambar..mmg nak 'racun' suh pegi..hehheh

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:17 PM

    Restoran HM Sri Bagan 0331412895

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the info :)

      Delete
  8. Anonymous5:55 PM

    pantai jeram memang cantik

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget