Travel

Monday, October 01, 2012

Basikal Motor : Mama & Papa Jakun!

Pernah naik Basikal Motor?
Rupa macam motor, tapi sebenarnya basikal...huhuhu
Basikal yang ada enjin berkuasa elektrik yang menggunakan bateri yang boleh di charge.
 
Balik kampung baru-baru ni, Papa nampak sesuatu yang baru kat garaj Atuk..jeng!jeng!jeng!
Mula-mula ingatkan motor, sebab ada plat nombor. Tapi awat plat K? Beli kat Kedah ke? Rupa-rupa nya plat tu, Atuk yang letak...KHA tu..sempena nama Nenek! Hahahhaha..memang kreatif Atuk nih.
Atuk beli untuk nenek, supaya senang nenek nak kemana-mana dalam felda nih. Nenek memang tak pandai bawak motor. Basikal motor ni takde gear, "press" je terus gerak. Kalau bateri abis, ada pedal untuk kayuh.
 
Mama dan Papa pun menerai la basikal motor nih..Switch ON, 'press' je terus jalan. Mama terketor-ketor jugak membawanya. Rasa bergoyang-goyang. Amyras macam biasa..over excited!
Ali boleh usha jer kakak-kakaknya meround dengan basikal motor nenek. huhuhu
 
 
Terjadi jugak incident, Amna mem'press' basikal nih dan berjalan!! Nasib baik dapat diselamatkan. Salah Mama la sebab tak switch OFF enjinnya.
Mama ingatkan dah switch OFF sebab takde bunyi kan..huhuhuhu
Kalau Motor betul tu..mau dah melambung dibuatnya!!
Nasib baik takde apa-apa. Syukur Alhamdulillah.
 
Atuk nak bawak Amyras meround

Aimy yang baru mandi, rambut pun tak sikat lagi!!

Pak Dollah new family ;p

'Ali muka mengantuk

Amna lari lagi laju kuuutttt...hahhahhah

Turn Papa pulak kena bawak Amyras round

8 comments:

  1. masa mula2 aku nampak benda tu pun aku jakun.. hhehhee.. first time aku tengok basikalmotor tu kat kampar ni ler.. bersepah sana-sini... tapi mahalkan... aku g tengok, antara RM1500 ke RM3000...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...tu la..jakun dibuatnya..kikiki..abah aku kata ramai org felda pakai.

      Delete
  2. perghhh aku pun jakun tengok siot!!!!! memula ingatkan motor sbb ada nomo plat. Sham yg belek kat FB semalamm.. la motor rupanyaaaaaa

    *terus berangan beli satu bwak gi kerja* akakakakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. *basikal rupanyaaa* la Izan...hehhehe
      Kena pakai helmet tak ek? hehehhe

      Delete
  3. nak jakun jugaklah.tak tau pulak ada 'keturunan' nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha...macam2 spesis baru keluar..ingatkan binatang ngan tumbuhan jer kacuk..kenderaan pun boleh kacuk..

      Delete
  4. tak yah pakai helmet lah na... tak de lesen pun tak pe... benda tu kategori basikal... :-) aku pun nak beli satu ler.. bwk g keje... senang kan... hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer tak yer kan..dah kategori basikal..mesti lah x yah helmet..tapi macam tak selamat jer nak bawak kat jalan besar.

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget