Travel

Tuesday, September 11, 2012

D.I.Y Project : Lollipop Flower Kurung Moden

Lollipop Flower kembali lagi!! Kali ni BESAR punya dijahit di bahu baju kurung moden.

Idea ni tercetus bila termenung (tak la termenung sangat) tengok dress Pink Fushia yang dah lama beli kat Poplook tak terpakai-pakai lagi ( yang order baru pun ader lagi!! Huhu) Di sebabkan kaler dan patern yang agak GLAM di mataku ini.. Takde occasion yang seswai.

Tiba-tiba datang ilham nak pakai dengan baju kurung moden aka baju rayaku yg agak pendek tu pegi open house raya.Tapi bila dipadankan baju warna coklat dan kain warna pink, macam takde connection. Maka wayar otak ku yang masih berhubung ni terus bagi ilham buat bunga Lollipop dari lebihan kain satin shawl ari tuh.

Maka dengan kelam kabutnya kain di gunting, di bakar dan di jahit. Dan jadi lah bunga Lollipop sebesar tapak tangan. Memang dari jauh dah nampak lah bunga tu.. Kihkihkihkih..

Cam mana? Glamer tak baju open house ku? Hehe

6 comments:

  1. terBAEK aaa Zalie...! nko ni salah amek bidang ke apa.. agak2 kalao jadi designer pun ok nih ekekkekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala izan...setakat bunga sekuntum takkan jadi designer kut...bermusim jer kerajinan aku nih weh..kikikiki

      Delete
  2. nozie rosli1:06 AM

    Hehehe..terbaaeeekkk aaa kakina nie..kelas gitu bju open house...
    ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kheeennn...GLAM tau...akkakaka

      Delete
  3. Anonymous8:51 PM

    Huiyooo..apesal baru tau nieh...shantek la akak ipar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe..kan Kak Naa pakai masa Aqiqah 'Ali :)

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget