Travel

Thursday, November 03, 2011

AmbryNaa's 9th Anniversary ~ Breakfast at Cinnamon Cafe, One World Hotel

Ohayo Gozaimasuuuuu!!!
Bestnyaa tido atas katil berbantalkan bantal empuk nih..hehheh..memang malasss tui nak bangun. Tapi kalau tak bangun nanti melepas plak sarapan pagi :).
Sarapan pagi di Cinnamon Cafe, One World Hotel nih bermula dari pukul 7.00 pagi sampai 10.30 pagi. 10.30 pagi? alamak! awal tu abisnya, kang tak dapat nak rasa semua makanan plak, rugi2..hehhe
Budak2 tak payah mandi, kang lambat. Berus gigi basuh muka terus turun. Cafe ni terletak di level bawah sekali.
 Ini pintu masuk Cafe, kat luar pun ada kerusi meja dengan hiasan kolam. Sangat menenangkan. Bila masuk jer, waitress bawakkan ke meja dan terus dapat "Tea or Coffee?"
Uikss..ramai gak orang..penuh la meja. Kat bahagian luar pun ada area untuk makan, tapi dah duduk baru perasan. Maybe smoking area, tapi nampak 1 meja jer yang ada orang.

 Aisya & Amna, Mama suruh pegi amik sendiri makanan. Dah besarkan, pandai2 la belajar amik sendiri:).
Yang diorang ambil, conflakes. Nama pun budak2 kan:) Aimy pun sibuk nak makan conflakes, nak suap sendiri pulak tu. Belasah la Aimy, tumpah2 pun nanti ada orang cuci kan...hehehehhe

 Ini menu 1st trip Mama:), ada spagethy, pizza, croissant, bake bean, sosej, beef ham, mushroom & bake tomato. Kat 'main island' menu ni, banyak lagi makanan lain. Tapi pinggan Mama dah penuh laaa...

 Ini pulak 2nd trip :), Japanese breakfast menu. Ada japanese rice, tsukemono, misoshiro, tamagoyaki, sabayaki & Nikujaga. Mama amik salad dari 'main island' untuk memeriahkan lagi pinggan Mama:).
Ada okayu(bubur nasi) jugak, tapi mama tak amik.
Aisya cakap, banyaknya Mama  makannnnn...Mana ada banyak, ni baru sikit. Ada kaunter lain yang Mama tak terjah lagi. Ada Kaunter Chinese Food, Indian Food, Bakery etc. Tapi bdak2 dah bising nak mandi kolam. Isskkk!! Mama nak makan dengan tenang pun tak boleh! Huhuhuhu...

 Waitress bagi meja tuk 4 orang, memang tak muat la..penuh dengan pinggan Mama jer...hehheh

 Sebab bdak2 dah bising nak mandi kolam, so 3rd trip Mama tutup dengan desserts lah. Mama amik buah-buahan, homemade yogurt & bread pudding. Bread Puddingnya memang yummylicoussss!!

Amna nak bermanje ngan Mama, minta suap:)
Mama puas hati la makan breakfast kat sini...siap rasa tak cukup lagi..huhuhu
 Sebab room price cuma cover breakfast tuk 2 pax. Aisya & Amna kena bayar RM20 sorang. Tak berbaloi rasanya RM20, bdak2 nih makan conflakes jer..ish..ishh..isshhhh.....

Anyway, HONTONI ARIGATOU papa:)
Next time leh datang lagi kan..kan...kan...

1 comment:

  1. Ahahaa... happy je aku tengok semua oranggg kalo gi bercuti ni...budak2 pun happpy jekkk semua senyum tak lekang kat bibirr.. minggu depan jalan lagii wah wah wahhh!

    bagus amalkan selalu nihh.. ekekekee

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget