Travel

Sunday, June 13, 2010

Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang, Taiping

Pernah makan Mee Udang Kuala Sepetang? 2 tahun lepas, pegi Kuala Sepetang pekena Mee Udang Mak Teh....kali ni..Mee Udang Mak Jah plak. Actually, Mee Udang Mak Jah ni family bisness one of Perodua staff yang Mama kenal. Hari Jumaat duk sembang2 pasal Mee Udang dgn dia, hari Sabtu dah sampai restoran dia :)...memang mantop la!! Sup mee udangnya pekat, restorannya pun selesa, banyak kipas besar. Memang ramai orang datang, tak putus2. Sembang2 dengan Hirruan(staff Perodua yg mama kenal tu le), katanya ari ni ada 4 bas dah booking nak datang..fuhhh!!masyuk... ..diaorg pun tengah carik tapak kat KL. Kalau dah ada nanti boleh la pekena Mee Udang kat KL..tak la tunggu balik Taiping jer baru leh pegi.
Memang terkenang2 kesedapannya..
tgk la gambar2 kat bawah ni..kecur ayor liyor bebbbb!!
gambar2 kat bawah nih dah diedit via iphone application-moremono. cun tak? hehhe

Mee Udang Special (rm11 - 7 ekor udang besau)
Udang Goreng Tepung Special (RM12)
Kuetiaw Goreng Udang Special (rm11)
Mee Udang Biasa (rm7-udang kecik 8 ekor)
Tengok la Aisya, meleleh ayor liyor..hahhah
Sebelah je dengan Surau, so nak solat ke nak gi toilet ke senang :)
Parking area pun ada.
Pegi dengan Mak Lang, Ayap, Aina & Amsyar.
Kalau pegi Taiping nak terjah lagi :)


6 comments:

  1. Mee udangg..!! ooishi souu!!!!
    weh apsal gambar nko ni semua gelap-gelap ala-ala its black or white mikel jeksen nih? adakah angkara camera... or angkara touch up ? cantekkk siottt..!!

    oh lupa plak.. cantek 'cat baru' ! yappari biru daa ne....

    ReplyDelete
  2. Cat baru ye... ni mesti sbb duk umah jaga aimy... aku pun dah cat umah.... hehhehe

    ReplyDelete
  3. Izan..nih mesti x baca ni, aku guna iphone application la..edit..huhuhu..cool kan?

    yer la..yappari biru la seswai aku rasa..hehe

    Umi..x der la, sebelum jaga Aimy dah cat baru dah :)

    ReplyDelete
  4. antara mi udang makJah n makTeh yg mana lagi umphh?? nk singgah jumaat depan (24/12),insyaAllah

    ReplyDelete
  5. azraiasari..nak banding Mee Udang Mak Teh yg saya pegi sebelum ni, memang Mee Udang Mak Jah lagi umpphh!! :) Tapi tak tau la sekarang kut sebab dah ada competitor Mak Teh pun dah improve..tapi setakat ni saya lebih syorkan Mak Jah :)
    Harap dapat membantu.

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:40 PM

    mak jah mee udang memang superb, bila dah makan serupa 1 tahun tak leh makan udang.udang banyak giler sampai nak termuntah makan.bukan aje mee udang, makanan yang lain yang sewaktu dengannye semua class.siapa yang ade kolestrol tinggi dilarang same skali untuk mencubanye, kalau nak makan aje mee dia udang tu tinggalkan atau sedekah kat org lain :).

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget