Travel

Monday, May 03, 2010

Patin Ubi masak Tempoyak @ R&R Temerloh

Pegi lagi Kuala Terengganu!!
Sempena menghadiri majlis kenduri kawin Azlifah (opismate Papa) dan Akram(Assembly).
Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.
Pegi berkonvoi dengan kawan2 papa. Bertolak dari rumah pukul 7.00 pagi. sampai Kuala Terengganu dalam pukul 1.30 tghari.
Pengantin cantik berbaju PINK!! caya lah! peberet kaler Mama nih..huhuhuhu
Lepas makan puas2 kat rumah kenduri, check-in kat SUMAI Hotel Apartment.

Esoknya, lepas breakfast. Pegi Seberang Takir, beli kopok lekor. Papa kena beratur sejam lebih!..kesiannn papa. On the way balik, singgah lunch & amik gambar kat Pantai Kelulut, Marang.Alamak! spoil la sampah sarap tuh...isskkk!!

Ini yang mama nak citer nih. Ikan Patin masak Tempoyak kat R&R Temerloh. Ini Patin Ubi RM12.00 sepotong!! memang besau! Pueh hati makan.
Mula2 papa pegi beli, tapi katanya dah abis. Beli la makanan lain. Soto untuk Mama, Laksa untuk Papa & bihun sup untuk Aisya & Amna. Sambil2 makan tuh, rasa cam tak puas hatiiiiii jer sebab x dapat Ikan Patin. Lepas abis makan soto yg berminyak & x sedap tuh, Mama pi tengok balik kedai lauk. Ikan Patin ADA!!! Terus Mama order! Rupa2nya tadi tuh kat 'display tray' jer yg dah abis, kat periuk belakang dapur ada lagi..iskk!isk!isk!
nasib baik la Mama pegi tgk balik..kalau x kempunan..hehehhe



5 comments:

  1. memang kelihatan mencengkam kalbu patin masak tempoyak tuhh..! gi wedding sampai ganu..? rajin betull korang travel jejauh... baguihhh baguihh hu hu

    ReplyDelete
  2. wuii sedapnye patin masak lemak. harganye mahalnyee. sejak kedai kat opis tutup lame tak makan...

    ReplyDelete
  3. Izan... Mmg mencengkam kalbu! Sib baik dpt mkn.. Kalau tak tu mau mengigau...hahaha

    Wah...mahal pun berbalooiiii

    ReplyDelete
  4. Salam Zalie..

    Di sebabkan cerita ceriti yg selalu nko share dlm blog ni.. aku dengan ini menanugerahkan 'Sunshine Award' kepada blog ni. Sudilah kiranya ambil award di
    http://sweetomoide.blogspot.com/2010/05/sweetrecipes-gallery-reviewed-by.html.

    Your blog shine & inpired others! Thanks & regards

    ReplyDelete
  5. ambik jgk award kat sini. http://coretankitty.blogspot.com/2010/05/dapat-award-sunshine-award.html
    heheheh

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget