Travel

Friday, April 23, 2010

The Delicious One Utama

Bersempena hari special Mama, Mama & Papa gi dating :). Mula2 cari hadiah Mama, semalam dah datang OU carik tapi out of stock. So, hari ni pegi Sunway Piramid. Alhamdulillah, ada stock hadiah Mama nih..seronoknya dapat menggodek iphone..huhuhuhu...Lepas tu terus gi OU tuk tgk movie citer When In Rome. Citer komedi romantik, citernya biasa2 jer..untuk santai2 tengok memang seswai :)..Lepas abis Movie cari accesories untuk iphone baru, beli cover getah..of course la kaler pink! hehehe..


Dah lama Mama usha restoran ni, memang nampak cantik sangat dari luar. Pernah keluar majalah (tak ingat majalah apa). Dan dalam majalah tuh ada mentioned pasal Evening Hi-Tea for 2 kat the Delicious ni. So, alang2 dating ber-2 ni, Mama planning la makan kat sini.


Mula2 order, selain order evening hi-tea ni, nak order makanan lain. Tapi waiter tuh kata, banyak makanan Evening Hi-Tea ni..so, Mama x jadi order menu lain :)

Overall, suasana restoran memang best, ada in door ada out door. Tapi, menu x der gambar. So susah sikit nak pilih makanan..huhuhu..Dari segi harga memang mahal..kalau makan buffet hi-tea kat hotel pun rasanya dapat harga ni. RM59.90(x termasuk service tax yer)

Dari segi rasa, biasa jer rasanya..x der lak rasa nak makan lagi lepas ni (sbb harganya yg mahal kut..kikikiki)

Tapi teringin jugak nak makan menu lain..hmm

Anyway, mama enjoy sangat hari ni.

Thank you Papa!!:)

Suasana kat luar. Cantiknya kusi rotan tu..hehhe

English Tea - Almond biskut nih sedap! sama macam yg Papa selalu order ngan kawan Papa :)

Ini dia makanan 3 tingkat dah sampai.


Posing dulu, sebelum dibaham..hehhe

Tingkat Atas sekali - Any desert display in menu. Mama pilih strawberry cheesecake. Tak sangka plak ada strawberry celup coklat nih.


Tingkat 2 - Scones, cheese biskut & coklat
Tak pernah makan scones, selalu baca dalam majalah jer..
tawar rupanya scone nih, rasa butter. Kena makan dengan jem baru sedap.
G Floor :) - Sandwiches..ada kaviar tu..tapi x rasa apa pun kaviar tuh..ehhehhe

Posing lagi :)

1 comment:

  1. uwaaaaaaaaa..!!! Cho oishisouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! *sekarang nih tgh gian nak makan donat big apple hu hu*

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget