Travel

Sunday, March 21, 2010

Pantai Rantau Abang, Terengganu





On the way nak ke Kuala Terengganu, lalu Rantau Abang yang glamer dengan tempat penyu bertelur. Banyak gambar2 & arca penyu di sepanjang jalan. Kalau ada tempat penternakan/pembiakan penyu teringin gak nak tengok. Tapi x nampak lak signboard sepanjang jalan. Ade ke tak ek?
Cantik pantai Rantau Abang ni..duduk tepi laut sambil tengok ombak menghempas pantai aje dah menenangkan ... dengan hembusan angin petangnya..perghhhh bestnya lepak tepi pantai petang2 nih..kalau dapat makan kopok lekor panas2 nih..bertambah nikmat..hehhe..
tapi sebab rush nak pegi hotel, x leh nak lepak lama-lama.

3 comments:

  1. Anonymous1:51 PM

    salam bro n famly..nak bagi taw kat area tu ada pusat penerangan penyu..n muzium berkenaan hidupan laut..baru je dibuka dalam 1 taun..if nak bak anak2 jalan oke..n ada tempat bes jugak kat teluk bidara ada cafe selera bidara..keropok leko goreng n sos dia bes sgt2...n banyak lagi aktiviti kat cni yg org xtaw..if ada masa jom la jalan2 lagi ke dungun..sgt menarik..

    ReplyDelete
  2. Tq Anonymous :)
    memang tingin sangat nak tgk anak penyu.
    Next time leh gi jalan2 lagi ke Dungun.

    ReplyDelete
  3. kat terengganu mmg dah takder penyu..tinggal muzium penyu jer... tapi kalau nak tengok penyu pegi kat pantai cherating... Jun lepas baru saya balik dari bercuti kat sana..pukul 9 pegi standby kat santuary penyu..diorang akan bagi info kat mana penyu akan mendarat...april hingga ogos kalau tak silap..dia punya waktu bertelur selalunya... malam tu..nasib kitaorang mmg baik sebab pukul 10 penyu dah naik... rezeki anak2 ler tu nak tengok real penyu naik ke darat....ehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget