Travel

Tuesday, February 23, 2010

Pak Li Kopitiam, Seksyen 7, Shah Alam

Lepas tengok lampu kat i-city, pegi dinner kat seksyen 7. Dekat jer dengan i-city tu. Uncle Long yang bawa pegi restoran nih. Dalam banyak2 restoran kat area tu..restoran Pak Li Kopitiam nih yang paling ramai orang dan parking yg berdekatan memang x der! Ada yang parking double pun ada..Papa pusing 3-4 kali la jugak..last2 parking jauh sikit.
Mula2 tengok menu..wah! ada gambo Jalan2 Cari Makan TV3. tengok sekitar kedai pun banyak gambar Maria Tengku Sabri kat dinding :)..patut la ramai yang makan kat sini. Teringat Atuk pernah kata..kalau kedai makan x der orang mesti tak sedap..
Mula2 menu yang sampai Cendol untuk Uncle Long & Mak Wan. Yang specialnya Cendol kat sini, air gula hitamnya dalam bekas lain. Kiranya buh sendiri la nak banyak mana :)
Tapi gambar x sempat nak amik la..tapi nampak sedap.
Kalau ada Makwan, cucu2 Makwan mesti menempek kat Makwan ;) Makwan order Nasi Goreng, kena kongsi dengan cucu2 la jawabnya.

Untie Umi makan Asam Laksa + White Coffee Ais.
Dapat rasa sikit kuah Asam Laksanya..pekat!
Untie Umi makan dengan sebelah tangan, sebelah lagi dukung baby Zara yang tengah tido. Itu la skill seorang ibu :)


Cik Ngoh makan Mee Udang + Cappucino Blended.
Slruppp!

Papa makan Mee Goreng Mamak + Neslo Ais.
Tapi mee gorengnya x rasa macam mee goreng mamak. Tengok warna pun tau. NG!

Mama makan Laksa ***** + Honey Lemon Panas.
Lupa la nama laksa nih..hehhe..tapi laksa nih specialty kat sini. Kuah macam kuah mee kari..rasa macam kuah laksa serawak pun ada..tapi bahan2nya telur rebus, taugeh, tauhu & udang. Udangnya manis! Meenya mee laksa putih. Kalau nak tukar mee lain pun boleh.
Kat restaurant ni pun ada jual kek & tart. Kalau ikut hati nak jer order cheese cake..ehheh..tapi perut dah kenyang. Lagipun dah lewat malam, kesian kat baby.
Uncle Long yang bayar semua, jadi x tau harga berapa. Masa tgk menu pun x tertengok harganya. Maybe next time leh gi lagi. Thank you Uncle Long!!






3 comments:

  1. ish! coti ke hari ni zali?
    err...asyik dpt mkn free je. Uncle Long tu kaya eh? eheheh..

    ReplyDelete
  2. cuti..Aimy demam.
    tu ler..kalau makan ngan Uncle Long..selalunya memang dapat makan free la..hahaha

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:08 AM

    gmbr last tu Katong Laksa namenye...btw,sy keje kt situ.. :P

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget