Travel

Wednesday, February 26, 2014

Macam mana nak auto-rotate kan iPhone?

Pakai iphone dah bertahun, tapi baru hari ni tau fungsi button nih. Itu pun sebab boss tanya. Kah kah kah ( gelak kan diri sendiri )

Button tersembunyi nih pun kalau bukan sebab budak-budak main pas tu tiba-tiba terkeluar.. Sampai bila-bila pun tak tau kut. 

Rasanya ramai lagi yang tak tau ni.. Kan kan kan...errr.. Lagipun tak ler penting sangat pun. Tapi sebab dah ada, kena la tau jugak.

Atas button utama,  swipe sikit ke atas akan keluar satu paparan yang menunjukkan beberapa button bermula dari kiri - gambar kapal terbang, simbol wi-fi, simbol blutut, simbol bulan & simbol mangga dan ada anak panah keliling dia.

Simbol paling kanan - simbol mangga tu lah... Simbol untuk auto-rotate nih. Kalau "Potrait Orientation Lock: On" maknanya gambar akan tegak je tak gerak-gerak.
Kalau "Potrait Orientation Lock: Off" 
maknanya gambar akan auto-rotate bila kita pusing-pusing kan iphone5 ni.
Selamat mencuba.
Sekian pelajaran untuk hari ini (^^)



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget