Travel

Saturday, January 18, 2014

Aimy 1st Day School

Tahun ni Aimy @ Mimi dah masuk 5 tahun. Sampai masa untuk Mimi pegi sekolah. Seperti Kakak Aisya & Kakak Amna, 5 tahun Mama hantar masuk Smart Reader. Walaupun yuran bulanan + transport RM385 (mahal!!) tapi demi mensamaratakan dengan kakak2, Mama sanggup :p.

1st day school tak dapat uniform lagi. Agak slow management kali ini. Student baru pun tak ramai. Which is good. Harapan Mama supaya teacher dapat lebih concentrate to each student. 
Mimi mula-mula cool je, bila teacher ajak masuk kelas. OK je. Tapi bila ada yang start melalak dan lari keluar kelas, Mimi pun sama melalak. Huhuhuhu...
Hari kedua, Mimi naik transport 'Atuk'. Papa citer, mengamuk tak mau naik. Tapi Papa paksa jugak naik dengan 'Atuk'. Balik OK plak.

Hari ketiga dah OK, siap duk depan lagi. Huhuhu..
Uniform dapat hari Kamis. Itu pun baju tak dapat size yang di request. Nak size S, dapat size L. Dah la beso... Kasut pun tak dapat lagi sampai hari ni..
Tapi dah dapat baju tu dah OK dah sebab Mimi dah setat tak nak gi sekolah sebab takde uniform. Bila dapat uniform, baru semangat. 

Tiap hari tanya, hari ni Mimi belajar apa? "Kaler". Itu la Mimi jawab hari-hari.
Tapi Mimi dah pandai sebut One-two-three dengan slang omputeh walaupun pelat. Kikikiki...













4 comments:

  1. Amgkut jangan tak angkut..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rutin harian, budak2 kena angkut beg sendiri..2 beg satu depan satu belakang + baju sekolah petang. huhuhu..seb baik tingkat 2 jer..

      Delete
  2. Comel la mimi nie..suara dia pun comel..nie kenan matsumoto kan kakina..hehe...marah pkck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahah..nak buat cam ne, dah pandang muka boss hari2.

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget