Travel

Sunday, November 04, 2012

'Ali Photobook

Akhirnya, sampai juga photobook yang ditunggu-tunggu. Yeaaayy!!

Mama order photobook ni dari iphotobook.com. Semuanya secara online. Mula-mula install software dari iphotobook. Dari software tu pilih jenis photobook. Untuk 'Ali, Mama pilih Lanscape Hardcover 40 pages. Create album dan Susun gambar ikut kreativiti, dah siap klik order. Kat sini kena buat online payment. Bila dah bayar, baru upload album.

Upload gambar ni memakan masa, ikut internet yang kita pakai kut. Mama masih guna streamyx yg paling slow tu.. So, memang slow gila lah nak upload. Dari malam sampai pagi esoknya!! Ekekekke

Bila dah berjaya upload, akan dapat email dari iphotobook.com. Lebih kurang 5-6 hari, album pun sampai.

*sekarang tengah nak upload next photobook. TAPI charger laptop tertinggal kat Klang plaaaakkkkk!! Stressss....

6 comments:

  1. sempoinye...brp harganya Ina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. publish rate RM208. aku guna Groupon RM80 termasuk delivery.

      Delete
  2. Nice work Zali...Good Idea ahh Photo book aku tak pernah buat pun... May Be boleh try ni..Azizan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izan..Sila buat..jgn biarkan gambar tersimpan dalam hardisk..hehe

      Delete
  3. zafran punya project photobook sampai dah ada adik pun x siap siap lgk.kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikin, Takper..nanti buat sekali ngan adiknya.

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget