Travel

Friday, January 29, 2010

Avatar 3D



Filem Avatar mengatasi kutipan Box-Office Titanic! Woww!! Ini yang WAJIB tengok nih..ekeke



Maka pada suatu hari, Mama & Papa pegi tgk Avatar 3D kat GSC One Utama. Bila tengok tu..rahsia..hahhaha


Sorry yer Aisya & Amna sebab tak bawak pegi tengok sekali.


Mula-mula tak tau pun pasal 3D, tapi tengok kat GSC online, ada 2 showtime jer untuk Avatar.


Tapi untuk Avatar 3D ada 4 kali.


Sebab showtime yg nak pegi nih jatuh pada Avatar 3D, maka Mama decide nak tgk Avatar 3D.


Mula-mula Papa kata tak nak tgk yang 3D


Tapi sebab showtime yg seswai waktu yg ada 3D jer..Mama kata kat Papa, kalau x nak tgk 3D


Tak payah pakai spek 3D tu.


Sampai kat parking tingkat 4 One Utama dah pukul 1.05..alamak! citer dah setat.


Terus pegi beratur, 2 kaunter jer yang bukak..yg beratur ramai la jugak.


Harga tiket Avatar 3D RM18!! 2 orang RM36. Dah agak dah mesti mahal dari biasa.


Lepas beli tiket, beratur plak beli popcorn-kalau tengok movie WAJIB beli popcorn..ekkek


Mula2 beratur kat 1 kaunter ni..masa tu kat kaunter ada pelanggan. Tapi, awek jaga kaunter tuh suruh


Pegi beratur kat kaunter lain. Jadi Mama & Papa pun beratur la kat kaunter lain yg ada 1 couple depan kitorang.


Rasa cam lambatttttnya la service kaunter popcorn nih..isk ! pas tu, tgk kat kaunter awek tadi, ada plak pelanggan


Lain beli kat situ..aduhaiiiii..angggiiinnnn jer satu badan rasanya.


Bila dah dapat popcorn, cepat2 jalan nak masuk panggung.


Kat depan pintu, ada 2 staff tunggu untuk bagi ‘spek 3D’. Bentuk dia smart la nak banding ‘spek 3D’ Tokyo Disneyland.. ekekke


Bila dah dapat duduk, scene dah kat hero pakai wheelchair tgh tengok ‘makhluk’ dalam ‘akuarium’.


Pakai ‘spek 3D’ tu, nampak kecik plak screen tapi DEKAT. Tapi agak gelap berbanding tgk tanpa spek 3D.


Ada scene yang seswai tgk 3D dan ada scene yang lebih selesa tanpa spek 3D.


Papa kata sakit mata tengok 3D. ekekke


Lagi satu, takde subtitle!! Bagi Mama yang tak berapa pandai omputih ni, rasa tak puas la tgk sebab tak paham


semua yg dicakapkan. Couple chinese sebelah pun, husband/boyfreind kena explain kat pasangannya certain2 scene.


Tapi overall memang awesome!


Ada part2 yang buat Mama ternganga…kagum! Ehehe


Sebab pernah tgk The Making kat TV, memang genius James Cameron nih.


Sedih sangat bila part, ‘rumah’ diorang kena serang tu.


Tak sabar tunggu DVD keluar. Nanti bleh tengok berulang2 kali dengan Aisya & Amna. J




2 comments:

  1. aku pun tak pernah tgk 3D lagii.. macam bestt. berbaloi ke tengok yg 3D? aku tengok 4D teather kat A famosa pun rasa cam tak berbaloi jekk.. tak sharp tengok pakai spec 4D dia tuhhhh...

    ReplyDelete
  2. hmmmm...try la tgk sekali 3D. At least leh la rasa cam mana :)
    Bagi aku tak selesa sangat sebab kena pakai spek tuh..kikiki

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget