Travel

Saturday, March 02, 2013

Kursus Manik 2 ~ OK dah boleh amik order (^_-)

Hari ni Mama ada kursus jahit manik lagi.
Sebelum tu Mama dah beli snipper, bekas manik ( sebenarnya bekas ubat ) dari kedai 2 Ringgit dan benang nylon. Bersemangat nak belajar manik hari ni!

Kali ni belajar jahit manik bentuk bunga. Mula-mula jahit bunga kecik-kecik. OK la seronok je nak siapkan. Bila dah sampai kena buat bunga yang besar, ada 3-4 lapis tu.... Memang kena betulkan pinggang la 2-3 kali.. Huhuhu..

Ada 12 jenis bunga manik belajar hari ni.
Bunga Teratai (5 jenis!), Bunga Dahlia, Bunga Cengkih, Bunga Derap (actual rupa bunga derap ni tak tau macam mana sebenarnya.. hehhe), Bunga Pisang (Untie Ayu tak suka rupa bunga nih.. kekek) dan beberapa jenis bunga lagi.

Kena practice ni, kalau tak nanti lupa. Dalam kepala dah plan bunga nih nak jahit kat baju, bunga ni nak jahit kat tudung.....wahhh! Bukan main berangan yer. Baju raya keluarga Ambrynaa tahun ni bermanik la nampaknya .





















4 comments:

  1. Fuyoh zalie.. Tak sangka 2 kali kursus dah tahap nih!! Cantek siotttt

    ReplyDelete
  2. Hyhuhy acik jahit lurus pun x lepas.huhu
    Acik g kursus brownies jerlah ya

    ReplyDelete
  3. Izan ~ Kalau ko join pun ko akan dpt result yang sama.

    ReplyDelete
  4. Sikin ~ ok, please continue belajar buat brownies..akak volunteer jadi tester. Huhuhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget