Travel

Monday, March 14, 2011

Che Mat Sup 21 Utara, Bukit Beruntung

Suka makan sup? Rasanya ramai peminat supkan? Tak kisah la sup apa, sup ayam, sup daging, sup ekor, sup gearbox, sampai ke sup urat pun ade.. (tapi tak pernah la mama try)
Mama nak citer pasal satu kedai sup yang mama suka - Che Mat Sup 21 Utara. Gerai tepi jalan je, di Bukit Beruntung berhampiran Warehouse Tesco dan pondok polis Bukit Beruntung.
Specialty gerai ni memang sup, bihun sup, kue tiaw sup,(boleh pilih ayam atau daging), sup tulang & sup special ( sup special ni mama belum try )
Mama suka kuetiaw sup ayam. Dengan sepotong limau nipis & sambal kicap. Nyummmm!!! Sedaapppp!!
Orang yang memperkenalkan mama dengan gerai sup ni, Untie Nozie, Untie Jijah & Untie Ckin. Padahal hari-hari mama lalu jalan ni. Kalau tak sebab diorg yang kenalkan agaknya sampai hari ni mama tak pernah rasa sup sedap ni:)
Gerai sup ni sebelum ni agak bermasalah, sekejap tutup sekejap buka. Tak konsisten. Waktu world cup memang tutup sepanjang world cup.. Sabor jer la.. Sampai ada ketika, gerai ni diambil alih oleh tokey lain. Tapi gerai sup ni muncul semula! Harap-harap lepas ni, gerai sentiasa buka dan semakin maju. Amiiinnn..

5 comments:

  1. nozie8:37 PM

    namoden yg mulo2..nampak sgt den nie suka mkn..kekeke..bilanyamkn nie..sedapnya..akk amek no phne x?

    ReplyDelete
  2. Kehkehkeh.. Dah amik dah.. Lepas ni
    Kalau nak pi makan leh call dulu. Bary pegi tadi, balik dari keje.

    ReplyDelete
  3. ciknoora dan anak2 mmg suka sup!!

    ReplyDelete
  4. nampak sedapp... mungkin ada family matter kot kedai tutup dulu tu.. ada plak jenis berniaga ikut schedule family... kat tempat aku pun ada gak klinik - doc laki bini. so cuti dia kalau cuti umum klinik diaorang pun cuti ha ha

    ReplyDelete
  5. Noora ~ sup memang best kan?

    Izan ~ tu ler, patutnya masa cuti la lagi kena buka kan...macam tu ler kalau melayu berniaga..huhuhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget