Travel

Saturday, November 27, 2010

Kari Kepala Ikan Rawang

Pernah makan kari kepala ikan? Tak Pernah? Kalau tak pernah kena cuba sekali....sedapnyaaaa!!
Lunch hour Jumaat lepas makan kari kepala ikan kat Rawang. Biasanya kari kepala ikan nih org makan kat restoran mamak kan? Ini bukan kat restoran mamak, kedai makan melayu. Kedai makan nih sebelah bangunan MIC Rawang (ke MCA ek? kompius :p)..depan kedai makan ni ada tempat basuh keta.
Mama tak ingat bila last makan kari kepala ikan..tapi kari kepala ikan ni memang best lah!! terangkat!!
Kari kepala ikan merah. 1 kepala rm18.00 (ikut size)
Untie Dud: Amboi Nozie sampai 2 ekor?
Untie Nozie: Alang2 kak ina nak belanjerr...kekkke
Untie Nozie membetulkan kedudukan sebelum membelasah.

Sikitnya nasi Untie Syikin, diet ek? :p

Haaaaa....nih baru betul makan. Sotong ada, udang ada, sup sayur ada..(mama pun terkejut tengok..kekkeke)

Nasi Untie Dudd, okay la sesuai dengan size :)

Lauk Mama :), kalau makan kat sini, mama mesti ambik sotong masak merah. Sedap! lembut & manis sotongnya. Biasa kalau tempat lain yg mama pernah makan, liat sotongnya.

Hari ni mama & untie syikin tak pakai uniform sebab kitorang duk corporate building. Boleh pakai baju biasa (melaram!) kalau hari Jumaat.


isk..apesal nampak sopan lak Untie Syikin nih makan? hehhe

Ikan dah tinggal tulang daaa...( Burrpppppp...kenyang, Alhamduliilah..syukur kepada Allah)

Lepas makan, singgah drive thru McD plak..beli pencuci mulut.

Oreo McFlurry...nyumm!nyumm!!

5 comments:

  1. bangunan MCA la akak.. :)

    ReplyDelete
  2. MCA ek? TQ Yatie :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:54 PM

    skang kedai ni tutup, die da pindah ke? any info?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa...dah tutup ke? Tak tau la plak..lama dah tak pegi..sob..sob..
      kena cari nih pindah ke mana..

      Delete

Terima Kasih Sebab Sudi Komen :)

There was an error in this gadget